- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Por per Catalunya

Enric I. Canela

M’amoïna el futur de Catalunya. Soc dels que considero el govern actual com un accident. No m’amoïna més enllà que per l’endarreriment que proporciona al projecte nacional.

El que de debò m’amoïna és el futur. Crec que ERC ha comès un error. M’explico: probablement si les coses no canvien, ens trobarem després de les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb cinc partits amb representació: CiU, PSC, ERC, PP i ICV.

Les possibles combinacions per former govern, per causa numèrica o per repulsió ideològica només seran: CiU+PSC, ERC+PSC+ICV. Descarto CiU+ERC perquè no sumaran.

En aquestes condicions, el PSOE pressionarà per evitar una altra vegada que el PSC pacti amb ERC. L’eix central serà el PSC amb un Montilla que ja no serà un nouvingut. CiU, contra l’opinió d’un ampli sector, acceptarà.

Serà la fi del projecte nacional. O si més no una aturada  a llarg termini.

Aquest és el gran error d’ERC. Creure que d’aquí tres anys tornarà a ser decisiva. I aquesta és la meva por. Aquesta serà la responsabilitat d’ERC. Encara tenim l’oportunitat de redreçar la situació.