- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Quanta misèria

Enric I. Canela

Estic content pel resultat de la manifestació d’ahir, però no puc més que deplorar algunes coses que fan que aquest país no sigui capaç de tirar endavant:

La primera és la misèria d’ICV que com en el seu dia es va dir fan de palanganers del PSC. Desmond ho il·lustra magníficament i diu, entre altres coses [2]: Miserable em va semblar la presencia oficial d’ICV. Les pancartes oficials fan referència explícita a responsabilitzar del caos de les infraestructures a CiU i a persones destacades de la coalició. És aquesta visió miserable que els va fer pujar en el darrer moment al carro. No per convenciment sinó per por de cara la galeria. Cal ser un perfecte miserable per no fer responsable a l’estat en allò que és competència exclusiva de l’estat. Cal ser ben miserable per no tenir visió de país en un dia com el d’ahir i pensar només en la seva esquifideta parcel·leta de vots. No arriben ni a tenir la categoria de botiguer ranci. Quina mesquinesa política!. Quins farsants!

La segona la misèria del PSC, incapaços d’unir-se al clam ciutadà, i culpant a CiU del que, com assenyala Dessmond, és competència exclusiva de l’Estat. Miquel Iceta sempre disposat [3] subratlla la hipocresia que suposa la presència de CiU en aquesta manifestació, intentant que s’oblidi la seva responsabilitat de govern de 23 anys, el seu suport de 8 anys al govern del PP en el període en què es va aguditzar el dèficit d’infraestructures a Catalunya, i que mai no va demanar ni el traspàs de Rodalies ni va plantejar mai l’exigència que la Generalitat intervingués en la planificació de la gran obra pública de l’Estat a Catalunya.

La tercera és TV3, que ha deixat de ser la nostra per sotmetre’s als dictats espanyolistes del PSC és la seva, és una altra televisió d’Espanya. Ens ho explica Carles Puigdomenech [4] que diu: Que TV3 hagi boicotejat la manifestació demostra el que està disposat a fer el PSC pel país: sotmetre’l a una dictadura informativa per tal de no perdre el poder. Mai no havíem hagut de patir pel comportament de la nostra televisió pública davant de moments històrics per al país, però ara ja sabem que la TV3 del Tripartit treballa per Zapatero, pel PSOE. Quina vergonya! Que avall que hem caigut!

Què més puc afegir-hi? ICV, PSC i TV3 un fre per a la llibertat de Catalunya