Enric I. Canela

Quim Bosch a Eureka publica Arran de l’informe PISA. A la part central del seu article diu:

Penso que la mala nota que Catalunya en ciències és un reflex de fins a quin punt les ciències són “un cos estrany” entre nosaltres. Als problemes comuns amb la resta d’àrres de coneixement, a la ciència cal sumar-li una manca de prestigi com a fet cultural. N’hi ha prou amb veure qualsevol concurs cultural per comprovar que mentre la poesia, el cinema o el teatre tenen reconeguda la categoria de “tema”, i fins i tot no és estrany temes tan específics com “cinema negre” o “poesia del segle XX”, les ciències acostumen a anar totes empaquetades en un sol tema: “ciència” (que, a més, ningú acostuma a triar). Algú s’imagina veure en un d’aquests concursos temes com “bioquímica de les proteïnes” o “astronomia del segle III aC”?

Potser el llegiu, és la visió del professional. Jo no en soc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació