Els diaris AVUI i La Vanguardia donaven compta dissabte del viatge d’una delegació d’empresaris catalans (Godó, Esteve, Andic, Rodés, Oliu i Aleu, Lara no va poder ser-hi però va enviar un comunicat) a Nova York per parlat de la Catalunya present i futura, de les seves possibilitats. Disseny i recerca a l’ombra de les desastroses infraestructures. Per sort algun dia milloraran. Els empresaris volen sortir del pessimisme, no volen queixes, volen mirar endavant.

No és d’universitat, ni de recerca, ni de TIC, però m’agrada el que deia dissabte Elisenda Paluzie, companya de la UB, a l’AVUI sobre balances fiscals, curt i clar.

Cinco Días publicava dissabte un article sobre la sobrequalificació. Més formació en molts casos de la requerida. Molta formació en camps específics, universitaris, i treballen en una altra cosa que a vegades no necessita formació universitària.

La Gaceta de los Negocios (2 i 3) parla avui en tres articles dels problemes de l’educació a l’Estat. N’he parlat molt en aquest bloc i seria reiteratiu, però no estan malament, especialment el 2 i el 3.

El País parla avui del fracàs educatiu. Diu que els sindicats demanen més finançament. FETE-UGT es queden ben descansat quan diuen que PISA només és un informe que avalua Ciències, Lectura i Matemàtiques, que no mesura la complexitat ni l’amplitud de l’educació del país.

La Gaceta de los Negocios diu avui que la Fundació Mapfre concedeix 65 beques de recerca en àrees de salut, assegurances, prevenció i medi ambient.

El País critica que el govern central no hagi creat encara l’Agència de Finançament de la Recerca. Diu que ha fet la feina quan a incrementar el finançament de l’R+D però que no ha fet res per a millorar la seva gestió. Tampoc a transformat el CSIC en agència. Sembla que el problema són el funcionaris del sistema que no volen que res canviï (Allò de Si, ministre). Sembla a més que la recerca empresarial no la reflecteixen les estadístiques. La trista realitat és que el MEC ha tingut bones idees, ha planificat algunes, però li ha faltat decisió en portar-les a la pràctica.

Tremoleu, l’AVUI diu que el govern català estudiarà el dèficit fiscal de l’Estat en relació a Catalunya en matèria de recerca científica, desenvolupament i innovació tecnològica. Cal afinar al comptar perquè a les convocatòries competitives Catalunya rep més del que li tocaria. No mirem només Madrid i comptem la universitat. Em fa por aquest Huguet.

L’AVUI comenta que Torre Marimon a Caldes de Montbui serà un centre destinat al debat científic: congressos, reunions de nivell. Serà el Centre Internacional de Debat Científic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació