Paradoxes europees


Traduït d’ABC digital.

Comnetari personal previ: Òbviament algunes bestieses escrites al final de l’article no es dedueixen de l’estudi de Science. Són coses d’aquestes ments carpetobetòniques que no tenen el més mínim criterii barregen ciència amb estupidesa. Diu l’article:

Recull la revesteixi Science un estudi nord-americà sobre la influència que tenen els cursos de Secundària, sobre diferents matèries científiques, en el posterior rendiment dels estudiants en aquestes mateixes matèries en la Universitat. Una bona formació prèvia, en Biologia, Física o Química, respectivament, determina millors resultats de qui després cursen cadascuna d’aquestes matèries en la universitat, el que no sorprèn. No hi ha influències creuades entre aquestes temàtiques segons la referida anàlisi; en canvi, la formació en Matemàtiques potència posteriorment els resultats en totes les matèries científiques analitzades.

Benvinguts siguin els estudis empírics que aportin claus sobre la forma d’organitzar l’Educació Secundària. La formació científica preuniversitària és la clau per a promoure la formació de les futures generacions, en un país que aspira a progressar per mitjà de la Ciència i la Tecnologia. Està a punt de desvetllar-se l’últim informe PISA de l’OCDE, sobre indicadors d’assoliments formatius en ciències, matemàtiques, lectura i resolució de problemes. Dades extraoficiales avançats no revelen que el nostre sistema hagi avançat, ni que destaqui per res entre els dels països amb els quals hem de competir. Més aviat ens relega a llocs problemàtics, sense que situacions semblants en alguns països rics hagin de suposar consol algun. D’informes anteriors es concloïa la necessitat de realitzar un gran esforç que s’ajorna una vegada i una altra.

Els problemes del nostre sistema educatiu van, des de l’escassesa de la inversió, fins al localisme que condueix a una notable curtesa de mires, fins i tot un falsejament de la Història en moltes comunitats.

No obstant això, no hi ha futur sense una educació de qualitat; ha de ser la gran aposta. Quan s’acosta el moment de decidir sobre el govern dels pròxims anys, tal vegada calgui recordar que l’escola va ser punt focal de les recents eleccions a França, quan els nostres veïns van decidir plantejar-se el seu futur de debò.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació