La Vanguardia publica avui que el Santander i la UAB han signat un acord pel qual el banc finança el campus Itaca de la UAB. La UAB crea aquest campus per a estudiants de batxillerat brillant però sens e possibilitats d’estudiar per manca de recursos. El banc pagarà els estudis. A més el banc pagarà 10 beques el 2008 i 20 noves beques el 2009 per atreure joves investigadors amb talent. També cinc càtedres de transferència de tecnologia. A més el Santander introduirà la targeta intel·ligent als doctorands i membres dels centres de recerca. El Santander no s’atura i té la majoria dels carnets universitaris. També ho publica Universia amb és extensió.

La Gaceta de los Negocios publica que Espanya en lloc d’acostar-se als objectius marcats per al 2010, s’allunya. PISA mostra com s’allunya en els indicadors de coneixements, però també incompleix en abandó. Sembla segons un dels experts que parla, Internet i els mitjans audiovisuals incideixen en la reducció de la comprensió lectora. En altres països no tenen cap d’aquests dos monstres.

Mentre, segons El Punt i ABC, els mestres de la privada reclamen millores laborals, surten al carrer. La veritat és que estan en pitjors condicions que els seus homòlegs de la pública. I els resultats són millors, clar que no pateixen l’alumnat ni les famílies que van a la pública (no tots són iguals, és clar).

ABC explica que la ministra Mercedes Cabrera va explicar ahir a ESADE aspectes del Plan Nacional de Investigación, Desarrollo e Innovación 2008-2011. Es dedicaran 48.000 milions d’euros, molts diners, i hi haurà menys burocràcia. El 60% anirà al sector empresarial.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació