L’AVUI publica l’Atzucac de Medicina, un article en el que diu que La UPF, la UdG i la UIC tenen des de fa un mes l’encàrrec oficial del govern de programar 220 noves places de medicina per al curs que ve: 60 la UPF, 80 la UdG i 80 la UIC, que se sumaran a les 823 existents en l’actualitat. El comissionat per a Universitats i Recerca no ha tancat mai la porta a la possibilitat que les facultats que en l’actualitat imparteixen la titulació (UB, UAB, UdL i URV) puguin augmentar la seva oferta de places de cara al curs que ve. Afegeix el diari que oficialment no s’ha volgut donar gaires pistes sobre fins a quin punt aquesta ampliació, en cas de ser formalment sol·licitada, seria possible. També diu que degans de medicina d’aquestes quatre universitats no es reuneixen amb la comissionada, Blanca Palmada, per tractar aquesta qüestió des del setembre passat. Un apunt personal sobre el tema, els degans no s’han de reunir amb la comissionada, per això hi ha altres càrrecs dins del comissionat. Aquest no és un tema de discussió entre degans i comissionada sinó entre rectors i comissionada prèvia preparació dels temes pels corresponents vicerectors i la subdirecció general d’Universitats. No s’han de perdre els papers encara que es tracti de la Medicina.

El tema de l’educació segueix acaparant titulars. ABC publica avui que un estudi del Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica (GROP) de la UB indica que més del 70% dels docents de l’ensenyament viu assetjament escolar 11,4% no actua.

Imma Tubella, rectora de la UOC, publica avui a El Mundo un article que titula “La Universitat, per a què? És un article en el que a banda de defensar la reforma que hem d’abordar a les universitats, d’una forma directa ven la UOC com una universitat de qualitat i útil a la societat. Defensa el model.

Sobre l’educació també parla El Mundo. Tracta del màster que caldrà fer per donar classes de secundària. Com ens té acostumats aquest diari posa un titular absurd. Diu que ser professor tindrà un cost deu vegades més alt que actualment. Naturalment si només compta el CAP al que substituirà el màster, però em sembla que per ser professor caldrà el grau i el màster.

El Periódico publica avui una columna del filòsof Terricabras sobre l’educació. Terricabras parla de l’esforç que s’està fent a Catalunya per incorporar gent d’altres contrades al sistema educatiu i diu que Catalunya va bé. Cert el que diu Terricabras en alguns aspectes, però no, Catalunya no va bé. Les intencions no compten a la Terra potser al Cel. Les competències es tenen o no es tenen, no m’interessa si tenien la intenció de tenir-les. El metge havia estudiat molt, però és clara anava a la nocturna, se li ha mort el malalt, però havia fet tant d’esforç…, al familiar no li importa això. Aquest article em sembla fet per fer la pilota al govern.

El Periódico publica una entrevista amb José Luis Garrido catedràtic d’educació comparada de la UNED. Analitza la situació i destaca els principals problemes. L’article és una càrrega de profunditat contra el PSOE.

El Economista publica avui un article del director de Relacions Institucionals d’ESADE que proclama: L’èxit de les nostres escoles de negocis. Les “nostres” segons l’autor són les espanyoles. Parla una mica del model i al final destaca l’aposta d’ESADE, del campus de Madrid que ha obert nous horitzons a ESADE en la seva projecció “nacional” i internacional. El negoci és el negoci. I també de CREAPOLIS a Sant Cugat del Vallès.

El Economista publica avui un article que titula d’Alumne a professor d’universitat”. Explica aspectes del que realitzen la tesi doctoral. Parla de màsters i programes de doctorat, de sous i de beques. És molt un article dedicat a la Universitat Complutense de Madrid encara que alguns aspectes poden interessar a tothom. També el podeu llegir a Ibercampus.

Ahir en parlava en aquest bloc a les Notícies. Avui són El Economista i La Razón. Aquests diaris dediquen un espai a parlar de la signatura del conveni entre la UAB i el Santander.

El Economista denuncia avui que les universitàries treballen més i cobren menys. És una enquesta de la Universitat de Granada feta a titulats d’aquella universitat residents a diferents llocs, no a Catalunya.

El País publica la queixa d’un investigador Ramon y Cajal que encara no ha signat contracte amb la seva institució i no pot demanar un projecte de recerca a la convocatòria oberta del Plan Nacional de I+D+i. La culpa, diu ell, del MEC.


Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació