Del web de la Generalitat de Catalunya

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) i l’Institut Català de Finances (ICF) han posat en marxa una nova línia de préstecs, dotada amb un import de 50 milions d’euros, dirigida al finançament de projectes d’inversió que fomentin la recerca, el desenvolupament tecnològic, la innovació i la modernització tecnològica industrial.

El secretari d’Economia, Andreu Morillas, i la directora general d’Innovació i Internacionalització i directora del CIDEM, Carme Botifoll, han signat aquest matí el conveni de col·laboració que fa efectiva l’obertura d’aquesta nova línia de finançament que va ser aprovada en acord de govern el passat 4 de desembre.

Els préstecs van dirigits a empreses amb seu social o operativa a Catalunya que desenvolupin projectes d’inversió viables en l’àmbit de la recerca, el desenvolupament, la innovació o la modernització tecnològica.

La iniciativa permetrà dotar de condicions econòmiques preferents a les empreses catalanes que impulsin projectes d’R+D+i. Els préstecs, atorgats per l’ICF, podran finançar fins al 80% de la inversió a realitzar, amb un import mínim de 300.000 euros i un termini màxim d’amortització de 12 anys. Per la seva part, el CIDEM aportarà un ajut equivalent al 4% de l’import disposat.

Entre les inversions a finançar es troben les lligades als projectes d’R+D+i, entre les quals s’inclouen les despeses de personal propi, col·laboracions externes o equipaments, entre altres; inversions de modernització que incorporin noves tecnologies dirigides a introduir nous productes o processos en l’empresa, i inversions en industrialització de projectes d’R+D+i, entenent com a tal les activitats derivades de la implantació de projectes ja realitzats anteriorment.

Aquesta actuació s’emmarca en les polítiques del Govern per tal de fomentar la innovació, la competitivitat i el creixement de l’empresa catalana,  i està contemplada a l’Acord Estratègic per a la Internacionalització, la Qualitat de l’Ocupació i la Competitivitat de l’Economia Catalana.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació