Avui amb un sopar d’aquells que toquen aquests dies he fet una mica tard a la meva cita habitual. Aquest dies sempre són complicats.

El Punt, La Gaceta de los Negocios i El Mundo de dissabte comentaven l’acord del consell de ministres que ja havia comentat en aquest bloc sobre el grau que hauran de fer els estudiants de magisteri i el màster que hauran de fer els professors de secundària. En el fons el mateix que tothom, però ara s’aprofita per vendre-ho.

ABC i El Mundo comentaven dissabte la nova normativa a la que hauran d’adaptar-se les carreres amb directives europees: Medicina, Arquitectura, Veterinària i Arquitectura Tècnica segons l’acord del consell de ministres que ja vaig comentar en aquest bloc.

El País de dissabte publicava un article sobre les Oficines de Transferència de Resultats de la Recerca (OTRIs) andaluses. Moltes de les coses que diu es poden aplicar a qualsevol lloc. Ho lliga tot plegat al finançament de les universitats.

L’AVUI dedicava dissabte espai a la inauguració de Torre Marimon a Caldes de Montbui que serà un centre destinat al debat científic: congressos, reunions de nivell. Serà el Centre Internacional de Debat Científic. És un tema del que ja havia parlat en aquest bloc fa uns dies.

La Vanguardia de diumenge feia un reportatge sobre Carles Buesa i Oryzon Genomics. Una spin off, consolidada que surt de la recerca. Carles Buesa va estar lligat a la UB, de fet ara està al PCB, va voltar pel món. Critica veladament la política del govern català cap a la recerca.

La Vanguardia publicava diumenge una carta de Carles Bastons coresponsable del CAP de l’ICE de la Universitat d Barcelona. Bastons opina que la mala situació de l’educació té solució. No diu coses noves, diu aquelles que són raonables, però cal que algú es posi d’una vegada.

ABC ens parlava diumenge de la disminució de la factura que les empreses paguen a la Seguretat Social quan tenen personal destinat a tasques d’R+D. Parla d’AIDIT, que aquesta setmana va presentar algunes dades i en aquestes posa de manifest que el 44% de les empreses que contracten amb AIDIT són madrilenyes. Per altra banda un 25% de la despesa en innovació empresarial és catalana.

Avui La Gaceta de los Negocios, que deu estar mancada de notícies noves a causa de les vacances que deu donar al seu personal, publica que la Universitat de Navarra i la Autònoma de Barcelona lideren la productivitat científics per investigador. Immediatament darrera està la UB. Aquesta notícia ja la vaig publicar en aquest bloc el 23 d’octubre.

El País torna a parlar avui de PISA. És un article de Rafael Feito, catedràtic de Sociologia de l’Educació de la Universitat Complutense de Madrid. Crític, com no podia ser altrament.

La Gaceta de los Negocios parla avui amb Ramon Ollé, president executiu de l’Engineering Business School de La Salle. Parla d’innovació, de La Salle, del seu Parc, de les escoles de negocis, de Barcelona. Una entrevista que val la pensa llegir.

Expansión publica avui un article que s’ha de llegir tres vegades. Sobre el nou esborrany de suport a l’R+D. Sembla que el govern de l’Estat proposarà donar ajuts directes a les petites empreses durant quatre anys i per un màxim de 600.000 euros. Hauran de ser empreses de menys de vuit anys d’edat i dedicar un mínim del 35% del seu personal a activitats d’R+D. Asebio ho valora positivament. Aquestes mesures es queden més curtes que l’exempció fiscal total que s’havia proposat primer. Segurament un home innovador com Solbes haurà actuat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació