Avui Expansión (i 2) publica una entrevista amb Fernando Alberició, director del PCB de la UB. Diu Albericio que el futur de Catalunya està en mans de la ciència i la tecnologia. Publiquem molt i no transferim. Diu que Madrid està apostant més que Catalunya per la biotecnologia. I tant. Barcelona té més tradició però Madrid juga més fort, diu. La pena és que el Govern català no ho entén. Malgrat la feina de Biocat, excel·lent, manca que el Govern català que aquesta aposta també és catalanisme social. Alguns pensen que ho és expropiar habitatges.

El tema del dia és que les escoles de primària i secundària posaran notes. Han calgut disset anys per tal que els polítics s’adonessin que era una bajanada suprimir-les. Es veu que en èpoques anteriors sortien de l’escoles xicots desestructurats mentalment per culpa de les notes. Dedicat a això l’AVUI fa un editorial: Fomentar la cultura de l’esforç. En parla 20 Minutos, El Periódico

Article a La Vanguardia del vicedegà de Formació Contínua d’Esade, Enric R. Bartlett, sobre el mecenatge i la fiscalitat. Comenta els recents canvis legislatius espanyols en favor del mecenatge a la universitat i cita Harvard. Quan lluny estem. I amb les idees de Solbes una mica més.

Magnífic article el de Xavier Berche Cruz a l’AVUI: Atenció a l’excel·lència. Parla l’article del munt de nois i noies amb capacitats més elevades que la mitjana, els habitualment anomenats superdotats, als que el sistema educatiu no els presta atenció i no només no permet que desenvolupin les seves capacitats que, indubtablement, beneficiaran a la societat, sinó que col·locats en escoles destinades a “igualar per sota” els desmotiven i els creen frustració.

Negocio i Estilo de Vida parla dels enginyers i Bolonya. Es veu que els enginyers no acaben de veure això de Bolonya. No sé si el problema és Bolonya o la defensa de la seva parcel·la competencial. Una ullada als països del nord i fer el que fan per allà. Espanya, un país, equivocat, fa que la universitat atorgui competències professionals i això no ha de ser així.

El Economista publica que el negoci de les TIC ha crescut un 9% en el darrer any. Recull informació d’AETIC. L’article està bé per als interessats en el tema.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació