Traduït del web del Consell de Ministres (per llegir la notícia completa)

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret mitjançant el qual es dóna llum verda a l’Estatut de l’Agència Estatal – Consell Superior d’Investigacions Científiques. Aquest nou estatut permet la conversió del CSIC en Agència, un marc legal que li permetrà professionalitzar al màxim la seva gestió, dotar-lo de major autonomia, més agilitat i més mecanismes que multipliquin la seva capacitat de generar coneixement.

La figura jurídica aprovada estableix per al CSIC, nova agència del Ministeri d’Educació i Ciència, un règim legal que li permetrà estar a l’altura de les entitats investigadores més avançades del món. Tal com estableix la Llei d’Agències, el desenvolupament de l’activitat del Consell serà mitjançant un contracte de gestió per quatre anys amb el Govern.

En el nou context, el Consell Superior d’Investigacions Científiques desenvoluparà la seva activitat basant-se en la gestió transparent per objectius, l’avaluació interna i externa dels seus resultats i el seu reflex en els incentius i en la responsabilitat del seu personal directiu. El contracte per quatre anys amb el Govern suposarà l’elaboració d’un Pla d’Actuació quadriennal que serà realitzat seguint els estàndards internacionals i amb assessorament d’experts en els diferents camps d’investigació que es desenvolupen en els centres, instituts i unitats del Consell.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació