Traducció de la notícia publicada a El País el 26 de desembre de 2007

El CSIC reuneix demà (el dia 27 de desembre) a joves investigadors en l’estranger perquè estudiïn la seva possible tornada

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) reunirà demà a una trentena de joves investigadors que treballen en l’estranger per a, entre altres assumptes, explorar la seva possible tornada a Espanya. Serà durant la XV Edició de la reunió científica ‘Avanços en Biologia Molecular per Joves Investigadors a l’Estranger’, organitzada pel centre Nacional de Biotecnologia del CSIC.

A més de reconèixer el seu treball en l’exterior, es propiciarà una trobada amb institucions, empreses i grups de recerca de cara a la seva possible tornada. Aquesta iniciativa, se celebra anualment i aprofita el retorn a Espanya per Nadal dels joves científics que realitzen estudis postdoctorals a l’estranger.

També servirà per rebre informació sobre el panorama científic actual a Espanya, i exposar l’estat dels treballs d’aquests investigadors en diferents àrees biotecnològiques, com biologia cel·lular, immunologia, virologia i microbiologia o biologia molecular de plantes.

Premis per a investigacions en l’estranger

La trobada es tancarà amb el lliurament dels III Premis BiogenIdec para joves investigadors, que concedeix la companyia farmacèutica Biogen-Idec en col·laboració amb el Centre Nacional de Biotecnologia (del CSIC). El guardó, dotat amb 10.000 euros, premia el millor treball realitzat per joves científics fora d’Espanya en les àrees d’oncologia, immunologia i neuroimmunologia.

Aquest any, per primera vegada, el jurat ha decidit atorgar el premi ‘ex aequo’, amb la màxima dotació econòmica per a cadascun, als científics Fernando Martín-Belmonte i Carola García Vinuesa.

García Vinuesa, que treballa en l’Escola de Recerca Mèdica John Curtis, a la Universitat Nacional d’Austràlia, ha rebut el guardó per un estudi en el qual va identificar un mecanisme que controla la autoimmunitat i l’acumulació de limfòcits T, glòbuls blancs responsables de la resposta immune de l’organisme. Els resultats de la investigació van aparèixer en la revista Nature el passat mes d’octubre.

Martín-Belmonte, investigador del Centre Biologia Molecular Sever Ochoa (centre mixt del CSIC i la Universitat Autònoma de Madrid), ha estat distingit per un treball desenvolupat durant la seva estada en la Universitat de Califòrnia (EUA) i publicat a la revista Cell, sobre els mecanismes moleculars de la formació de teixits i òrgans, la morfogènesi.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació