La Vanguardia publica avui: Barcelona innova. És un article dedicat a explicar que Barcelona organitza una fira mundial sobre tecnologia. Serà a finals del 2008 o a començaments de 2009 si no hi ha pavellons. Durarà quatre dies. El nom serà HIT Barcelona’08 (Hothouse Innovation and Technology). Serà el lloc de trobada d’empreses, inversors, emprenedors i centre de recerca de tot el món. Paral·lelament es desenvoluparà una fira transversal sobre un àmbit concret, TIC, salut, etc. Fer de Barcelona la seu permanent d’una fira mundial del coneixement és una idea de la Plataforma Barcelona, Coneixement i Creixement que deriva del Pla estratègic Metropolità. L’organització de la primera edició s’ha encarregat a Francesc Santacana, coordinador del Pla estratègic Metropolità. És una de les millors idees que he llegit en molt de temps. Santacana, a més, és una garantia de bon fer. Un home francament creatiu.

El Economista publica avui que les universitats creen cada any un centenar d’empreses spin off, amb una mortalitat inferior a la resta de les PIMEs.

Expansión parla dels vint anys del programa Erasmus. Un petit reportatge sobre el tema.

M’he referit dues vegades en aquest bloc a la trobada dels investigadors expatriats. Una per anunciar la trobada, altra per citar un article de Cinco Dias que feia balanç del tema. Altra premsa també ha publicat més coses (Diari de Terrassa, El Economista, La Vanguardia). Lamentacions, comentaris, justificacions: A Espanya es viu millor però s’investiga pitjor.

A Expansión César Nombela publica un article sobre la importància de les fundacions per impulsar l’R+D. Els millors exemples, Estats Units i el regne Unit.

La Gaceta de los Negocios ens torna a posar de manifest que la Comunitat de Madrid lidera les inversions estatals en R+D+i. Madrid està ben situada a Europa, ocupa el lloc 30 entre 210. Aquestes dades s’han tornar a citar a rel que el conseller d’Economia de la Comunitat de Madrid i el president de la Cambra de comerç de Madrid han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per a ajudar a les PIMEs madrilenyes a incorporar tecnologies de la informació i comunicació. L’acord, que se signa per tercer any consecutiu i preveu una inversió de 980.000 euros, pretén millorar la competitivitat de les empreses gràcies als beneficis i avantatges d’aquestes tecnologies. No em cansaré de dir que Madrid va bé, si poguéssim dir el mateix de Catalunya….

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació