Enric I. Canela

Avui és un gran dia. El president espanyol ha fet balanç de la legislatura. El podeu llegir, o no, és un feixuc document de 349 pàgines.

La vida i miracles del govern espanyol. Amb tot no puc més que recomanar-vos que llegiu la pàgina 116, hi ha la taula Modernització i millora de les infraestructures de la Administració de Justícia. Veureu quina distribució més bona per Catalunya. I no és una innocentada pròpia del dia.

En l’àmbit de la recerca Catalunya, a Barcelona, compta amb dues de les deu Instal·lacions de Referència Mundial (pàgina 180). Són el Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica – Plataforma Fenotipal Metabòlica “CBATEG – Mouse Clínic i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria. Amb tot, quan mirem algunes coses més, per exemple el Mapa d’Instal·lacions Científiques i tècniques Singulars, veiem com Madrid s’emporta la part més gran del botí.

Ah! això si, tenim l’honor de ser la tercera comunitat autònoma més visitada pel president, darrera d’Andalusia, i Castilla i Lleó. Onze vegades ha vingut.

Pel que fa a la universitat, té dos apartats: Modificació de la LOU: la modernització de la universitat espanyola (pàgina 175); i Universitats sense fronteres: l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) (pàgina 177). No cal cometaris, tot és una glòria, però Catalunya perd competències.

On si que puc dir que han fet una feina que qualifico de bona és en R+D+i. Hi ha un apartat titulat R+D+i: Més finançament i major eficàcia (pàgina 178). El pressupost del MEC destinat a aquesta finalitat ha passat de 1.485 milions d’euros el 2004 a 3.694 milions d’euros el 2008.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació