Traduït del web d’Universia

Màrius Rubiralta, rector de la Universitat de Barcelona i president de la Xarxa Universitària Iberoamericana d’Incubació d’Empreses, va explicar en la seva intervenció que les universitats participants en la iniciativa estan ajudant al creixement econòmic a Iberoamèrica i a la millora del benestar social, ja que la seva principal missió és la creació d’un teixit empresarial en la regió a partir dels resultats de la investigació universitària.

Els projectes de la Xarxa Universitària Iberoamericana d’Incubació d’Empreses, que compleix en aquest mes el seu primer any d’existència, van ser tema de debat en la reunió del Consell Assessor Internacional de Universia (CAI), que ha tingut lloc aquesta setmana a Miami. La xarxa de incubadores compte amb la col·laboració de. Banc Santander, a través de la seva Divisió Global Santander Universitats, per desenvolupar les seves activitats

Màrius Rubiralta, rector de la Universitat de Barcelona i president de la Xarxa Universitària Iberoamericana d’Incubació d’Empreses, va explicar en la seva intervenció que les universitats participants en la iniciativa estan ajudant al creixement econòmic a Iberoamèrica i a la millora del benestar social, ja que la seva principal missió és la creació d’un teixit empresarial en la regió a partir dels resultats de la investigació universitària.

Per a assolir-lo, treballen en diferents projectes per conscienciar a la comunitat universitària en la denominada “tercera missió” de la Universitat (les altres dues són l’educació i la recerca): transformar el coneixement generat a través de la R+D en desenvolupament econòmic i social.

Formen aquesta xarxa les universitats de Barcelona, Santiago de Compostel·la, Complutense de Madrid, de Cantàbria, Pontifícia, Universitat Catòlica de Xile, Universitat Federal de Sao Paulo, Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i l’Institut Tecnològic de Monterrey. Banc Santander, de la mà de la Divisió Global Santander Universitats, col·labora en aquesta iniciativa des que es va crear al desembre de 2006.

Aprofitant el seu abast geogràfic, les institucions participants treballen per a avançar en diferents programes per a la difusió de la cultura emprenedora, per a la formació d’universitaris i la recerca en aquesta matèria, per compartir les millors pràctiques de cada universitat en creació d’empreses, i per desenvolupar una xarxa de vivers d’empreses, entre altres objectius.

Rubiralta va acudir aquesta setmana com convidat a la reunió del Consell Assessor Internacional de. Universia que va tenir lloc a Miami, als membres del qual va explicar aquests projectes. La trobada va contar amb l’assistència, en representació de Banc Santander i de Universia, de Francisco Luzón, conseller-director general de Banc Santander i vicepresident mundial de Universia, José Antonio Villasante Cerro, director general adjunt de Banc Santander i director de la Divisió Global Santander Universitats, Jaume Pagès, conseller delegat de Universia, Salvador Medina, director d’Innovació i Projectes Estratègics de la Divisió Global Santander Universitats, i Javier Sagi-Veges-la, director general de Universia Holding, i Ignacio Berdugo, conseller de la Divisió Global Santander Universitats, entre altres directius.

Reptes de Universia para el trienni 2008-2010

El Consell Assessor Internacional (CAI) de Universia va analitzar durant la reunió celebrada a Miami les dades més rellevants de la xarxa universitària i va debatre sobre les línies d’actuació previstes per a la xarxa en el trienni 2008-2010.

Es va fer a més especial esment a la importància de les publicacions científiques impulsades per la xarxa universitària – Universia Knowledge@Wharton, Universia Business Review, i Globalització, Competitivitat i Governabilitat, recentment presentada pel president Emilio Botín en la Universitat de Georgetown-, i es va plantejar la possibilitat de treballar en noves publicacions.

Francisco Luzón, qui va presidir la trobada, va donar la benvinguda en la seva intervenció als rectors Rubén Hallú, de la. Universitat de Buenos Aires (Argentina), i Ángel Gabilondo, rector de la Universitat Autònoma de Madrid (Espanya) i president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), recentment incorporats a aquest Consell, i va dedicar també un emotiu agraïment a Juan A. Vázquez, rector de la Universitat d’Oviedo i ex president de la CRUE, i Juan Ramón de la Fuente, ex rector de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, que deixen de formar part d’aquest òrgan consultiu.

El Consell Assessor Internacional és un òrgan consultiu que es va crear al juny de 2003 per a consolidar la internacionalització de la xarxa Universia mitjançant el seguiment del projecte, l’anàlisi de les seves fortaleses i debilitats i el plantejament de línies globals d’actuació. El seu objectiu és ajudar a Universia a superar un dels seus desafiaments més importants: la seva dimensió supranacional, ja que la xarxa universitària ha de ser capaç de satisfer les demandes de la comunitat universitària de cada país que està present -Espanya, Portugal, Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú, Puerto Rico, Veneçuela i Uruguai-, així com necessitats més globals.

Presidit per Emilio Botín, president de Banc Santander i de Universia, el CAI es troba integrat per representants dels consells d’administració de Universia en els països que està present, com els rectors Suely Vilela, de la Universitat de Sao Paulo (Brasil), Pedro Pablo Rosso, de la Pontifícia U. Catòlica (Xile), Carlos Angulo, de la Universitat de Los Andes de Bogotà (Colòmbia), Antonio García Padilla, de la Universitat de Puerto Rico, José I. Moreno, de la Universitat Metropolitana de Veneçuela, Fernando Seabra Santos, de la Universitat de Coïmbra (Portugal) i Luis Bustamante, de la Universitat de Ciències Aplicades (Perú).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació