El discurs de Montilla


Enric I. Canela

Avui m’he dedicat a tasques diverses i no he pogut llegir gaire coses dels blocs o de les notícies, però no voldria acabar el dia sense un comentari.

I el faré sobre el discurs del president Montilla. Dues ratlles. Montilla diu:

L’any 2006 vam aprovar el nou Estatut. L’any 2007 hem començat a desplegar-lo. L’any 2008 haurem de negociar un nou sistema de finançament. No serà un procés fàcil ni ràpid. Però ens en sortirem.

És cert que no es pot fer tot alhora. No es recupera el temps perdut en un any, ni es poden fer les grans obres sense problemes i molèsties. Però, necessitem més recursos. Perquè el que demanem és  necessari i és just. Perquè Catalunya vol seguir sent el gran motor d’Espanya.

Jo no vull més finançament per ser el motor d’Espanya. Jo vull més finançament per tal que Catalunya sigui líder en la Societat del Coneixement i per a què això ens proporcioni una economia del coneixement, l’única que pot mantenir l’Estat del benestar a Catalunya. L’única fórmula per a què els catalans no ens convertim en assalariats d’uns serveis per als turistes.

Vull els diners que els catalans generem, no vull almoines d’un Estat central. Vull un Estat propi que administri els impostos dels seus ciutadans. Àdhuc.

 

8 respostes a “El discurs de Montilla”

 1. a 31 Des 2007 a les 9:50 Joan Arnera

  “Vull els diners que els catalans generem, no vull almoines d’un Estat central. Vull un Estat propi que administri els impostos dels seus ciutadans”
  Jo també! (i vull un altre president!)

 2. a 31 Des 2007 a les 11:10 enriccanela

  Joan,
  Massa sovint coincidim, hehe.
  Realemnt el discurs va ser antològic.

 3. a 31 Des 2007 a les 1:16 Manel des d'Alemanya

  Jo no he tingut estomac per sentir-lo i vaig canviar al canal 33 que feien un excelent documental sobre la vida dels goril·les a l’africa.

  Pel demés, està clar que en Montilla no s’amaga del seu rol de “capataz” del xiringuito del Zapatero. El problema és que aquest “paio” és president dels catalans gràcies als vots d’ERC. Quina merda!

 4. a 31 Des 2007 a les 1:45 enriccanela

  Manel,
  Pots llegir-lo. Una autèntica i brillant peça de l’oratòria. En directe és pitjor.
  Una gran estratègia del Puigcercós.
  Què hi farem. A veure si es mou alguna cosa l’any que comença.
  Bon any Manel

 5. a 31 Des 2007 a les 6:43 Elies

  jo tampoc el vaig seguir. És massa per a mi… En tot cas, bon any! i a veure si el 2008 ens porta tots els canvis que volem, començant per perdre de vista aquesta vergonya de president.

 6. a 31 Des 2007 a les 7:59 enriccanela

  Elies,
  Jo ho vaig fer per disciplina, malgrat que la meva dona es va tapar el cap.
  Bon any
  Enric

 7. a 04 Gen 2008 a les 2:08 Reflexions mediterrànies

  Els acudits del president…

  Sé que a molts patriotes no els ha convençut gaire el missatge de cap d’any del president Montilla, sobretot pel que fa a allò de tornar a esser el motor d’Espanya. A mi tampoc em va entusiasmar gaire, però també val a dir que aquest senyor mai …

 8. a 04 Gen 2008 a les 8:28 enriccanela

  Certament ni Montilla ni Antich no s’amaguen de la seva visió estatalista o federalista descafeïnada. A Catalunya ens queixem molt, tenim raó, però la situació de Balears és molt pitjor, al meu entendre, no soc un entès. El tema urbanistics és un apena i la situació de la llengua, si bé no està teòricament perseguida no gaudeix de la salut requerida.
  Malauradament no veig possibilitat real d’acords seriosos en defensa dels països catalanas, menys encara veient el desgavell del País Valencià.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació