Les últimes notícies de l’any, de fet poques, aquests dies donen per poc en aquests àmbits.

El dia 29 Expansión publicava “Ocupació en extinció”. Un article que avisa del perill d’exportar el talent de l’Estat. L’ocupació de qualitat s’està perdent. Els millors professionals cobren més a fora que aquí. I jo afegeixo, a Catalunya la cosa és més greu. La precarització creix. Per exemple, on van els enginyers catalans si es volen guanyar la vida. El meu missatge és que a Catalunya s’ha de fer, multiplicat per dos, el que diu l’article. O no serem motor de res.

El dia 30, El Cèntim de l’AVUI publicava un article sobre els Reptes de Catalunya. L’educació era un dels temes que assenyalava com a prioritaris. El posava en orimer lloc juntament amb infraestructures i internacionalització. Certament el capital humà és la primera peça per fer de Catalunya un país gran. Si més no és l’opinió de les agrupacions empresarials de Catalunya i dels economistes. Assenyalen que el toc d’alerta l’han donat l’OCDE amb l’Infome PISA 2006 i la Fundació Bofill.

La Vanguardia del dia 30 publicava un frase de la rectora de la UdG i presidenta de l’ACUP. Deia: Què el concepte d’Universitat de Catalunya es consolidi i s’acompleixi l’agenda de treball que vàrem presentar a la conselleria fa ja uns mesos. Tant de bo sigui així, que els desigs de la rectora es facin realitat. Amb tot ja sabeu que penso de la idea d’Universitat de Catalunya, cal aprofitar la feina existent i incloure a les privades. Catalunya sempre té el mateix problema, la Generalitat rival dels Ajuntament, el govern de l’Estat embolicant la troca. Exemple: TGV, Quart cinturo, la MAT. Ara les universitat no van juntes. Un país petit i sempre dividit. Error.

La Vanguardia a Dinero publicava uin article sobre les xarxes socials. Un tema que em fascina. Diu que aquest és l’any d’aquestes xarxes. Diu que hi ha 60 xarxes socials amb 200 milions de membres. Només 60? Jo estic en alguna.

ABC d’avui ens fa un reportatge sobre el procés de Bolonya i el decret que dóna les normes per als nous plans d’estudi. No aporta cap novetat, fa un repàs. La Gaceta de los Negocios fa el mateix però més curt.

La Gaceta de los Negocios parla de les escoles de negocis espanyoles. Que han estat beneïdes pels EUA.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació