- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Responsabilitats acadèmiques i manca d’informació

Enric I. Canela

John Gills publicava fa uns dies al The Times Higher Education Supplement un article titulat Campuses suffer leadership and information deficits [2].

L’article tractava dos temes. Un el refús per part de molts acadèmics del paper de gestor. Introdueix massa tensió i no tothom està disposat a assumir-la. Per altra banda planteja que el “poder” només el té qui controla el pressupost.

El segon aspecte que tracta és la complexitat que els sistemes de beques i ajuts britànics i la competència entre les universitats per aconseguir estudiants, els millors, s’entén, i de la manca d’informació lligada a la burocràcia excessiva que existeix allà.

Dos temes. El primer ens afecta, més o menys, també aquí. Tot i que no es gestionen gaire pressupostos, aquí ningú no vol assumir responsabilitats, por lluïdes i poc agraïdes. Pel que fa a la competència, hi és, però el sistema està regulat i no es plantegen, malauradament, els mateixos problemes. Les universitats no són autònomes per triar els estudiants.