Enric I. Canela

Diu elSingulardigital (notícia completa)::

Si el PP guanya les eleccions generals, la primera cosa que farà serà oferir un gran pacte al PSOE que inclourà la reforma de la llei electoral, segons ha informat el líder del PPC, Daniel Sirera. “No és possible que un grup polític que representa només una part del territori –referint-se als nacionalistes catalans- pugui condicionar tota la política nacional. Per tant, s’ha de reformar la llei electoral perquè la representació política sigui més equilibrada”, ha dit Sirera en el programa de Actualitat Viva de Comunicàlia.

Algú dubta que ens cal la independència?

6 respostes a “Cal ofegar el nacionalisme català”

 1. a 03 gen. 2008 a les 10:01 David

  Doncs ja m’explicarà el senyor Sirera com reformarà la llei electoral…

  El sistema actual beneficia clarament al PSOE i al PP: són els dos únics partits que treuen proporcionalment més escons que vots, a causa del districte electoral utilitzat (la província), el reduït nombre de diputats en joc en moltes circumscripcions i la llei d’Hondt. La resta, inclosos ERC i CiU treuen en proporció més vots que escons. Fa un any es va fer una entrada sobre aquest tema amb dades a Periodismo incendiario , sobretot per denunciar el cas d’IU, que es veu molt perjudicada amb el sistema actual. Per tant tot canvi hauria de perjudicar, i no pas beneficiar, al PP i al PSOE.

  D’entrada una circumscripció única “nacional” (cosa molt poc habitual a Europa perquè pot fer ingovernable un país) afavoriria, i no perjudicaria als partits petits. L’única alternativa factible seria imposar un mínim (3%), però fins i tot així seria molt poc probable que tingués èxit (raó: els partits petits d’àmbit territorial s’unirien).

  Però a més hi ha un tema que no pot obviar el senyor Sirera: l’article 68.2 de la Constitució del 1978 diu clarament que la circumscripció és la província, i que l’elecció es farà per circumscripcions atenent a criteris de representació proporcional. Per tant, res de res, llevat que vulgui canviar la Constitució.

 2. a 03 gen. 2008 a les 10:16 enriccanela

  David,
  La caverna és capaç de proposar qualsevol cosa. No és la primera vegada que ho diuen. L’últim cop volien un 5% “nacional” és a dir si no arribes al 5% al conjunt de l?estat al carrer. Uns feixistes acabats.

 3. a 04 gen. 2008 a les 1:16 Josep M

  Potser si aquests catalanistes de pa sucat amb oli de CiU i Erc esvalotarien un xic més el galliner si es quedessin sense cadireta a Madrid, en comptes de lluitar obsessivament per la nostra anestèssia i eutanàssia nacionals.
  És a dir, potser ens cal un pacte antinacionalistes (no espanyols) com aquest no trobeu?

 4. a 04 gen. 2008 a les 8:22 enriccanela

  Josep Maria,
  No soc tan radical amb això de catalanistes de pa sucat amb oli, però si que coincideixo en què la lluita caïnita entre sectors de CiU i d’ERC és dolenta per al país.
  Jo mai no defensaré un apcate ant, però si en positiu, sobiranista de debò.

 5. a 04 gen. 2008 a les 12:05 David

  El 5% “nacional” és inaplicable per dos motius: 1) per un motiu purament constitucional (els mínims s’han d’aplicar a les circumscripcions, que són les províncies); i 2) per un motiu purament pràctic (partits com CiU, PNB, BNG.. que no competeixen entre ells poden fer una coalició per tal de superar aquesta barrera, deixant-la a la pràctica sense efecte).

  En definitiva, un brindis al sol, que el senyor Sirera sap que és completament inaplicable…

 6. a 04 gen. 2008 a les 1:17 enriccanela

  David,
  Si mires l’AVUI veuràs que no només és el PP, és el PSOE també. A més, no crec que el Sirera parli per ell sol, és incapaç de dir res no autoritzat per por a molestar als Grans Mestres del grau 33.
  Aquests personatges són tots iguals.
  Amb tot penso com tu, no crec que passi res.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació