Enric I. Canela

Al seu web Ricard Ruíz de Querol publica: L’horitzò de la “nostra” Societat de la Informació.

És tracta d’un excel·lent article que comença: De debò que lamento constatar-lo una vegada més. Però la qüestió de la societat de la informació, del bon ús i el millor aprofitament de les tecnologies de la informació i la comunicació (les TIC) com una de les eines per construir el futur de la nostra societat, pràcticament no apareix als missatges de cap d’any dels nostres dirigents polítics. No apareix en absolut en les (breus) paraules del President de la Generalitat. Ni un sol esment de la tecnologia en general, ni de les TIC en concret. Ni tampoc de la innovació, ni per a la R+D. Alguna cosa hi ha, encara que poc, en el. misatge del Presidente del Govern de Espanya.

Segueix parlant del que va dir Rodríguez Zapatero explicant els fets, i recomana Estrategias 2.0 sobre possibles respostes a les qüestions que ell mateix planteja.

Acaba: En el cas concret del President de la Generalitat, la meva afició a l’anàlisi de textos m’ha dut a reparar en el que per a mi és potser el més significatiu del seu missatge. Diu el President: “Cal que tots treballem amb el convenciment que hi ha un horitzó, ambiciós i possible, cap al qual ens dirigim. % […] Govern i president treballem amb una idea clara de quina és la realitat present de la nostra nació i de quin és aquest horitzó“.

Respectuosament. Potser hagi més d’un horitzó. Potser no tots els horitzons siguin igualment atractius; potser calgui escollir. A més, l’horitzó en si no pot ser l’objectiu, perquè un no arriba a l’horitzó per més que ho persegueixi. Personalment, si jo puc enxampar alguna cosa que m’interessa i que està més prop que l’horitzó, cap enllà me’n vaig.

Llegiu a Ricard Ruíz de Querol, en sap un niu i diu les coses clares.

2 respostes a “Els presidents i les TIC i la innovació”

 1. a 10 gen. 2008 a les 5:21 ricard

  Enric,

  Gràcies pel compliment.

 2. a 10 gen. 2008 a les 6:35 enriccanela

  Ricard,
  Allò que diuen: Al Cèsar el que és del Cèsar…
  En general m’agrad molt el que escrius i el del Sarkozy el trobo genial.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació