Enric I. Canela

L’AVUI publica un article que titula Catalunya, per sota de la mitjana de la UE en l’accés a Internet. L’article és de Laia Forès.

Jo ja feia referència el 3 de desembre passat en aquest bloc de l’Informe d’Eurstat, si bé no vaig buscar les dades de Catalunya. Benvinguda sigui la feina de Laia Forès que combinat aquestes dades amb les d’Idescat. La situació catalana és lleugerament millor que la mitjana espanyola, però no deixa d’estar lluny de l’Europea.

Diu l’article: Malgrat l’avenç de les connexions per banda ampla, Brussel·les considera que a Espanya la taxa de penetració de la tecnologia és “relativament baixa” a conseqüència, sobretot, de les tarifes que imposen les companyies. L’objectiu de la comissària europea de Competència, Neelie Kroes, és impulsar un veritable mercat únic de les telecomunicacions que contribueixi a fomentar la competència i a abaixar els preus dels serveis de telefonia i Internet.

El problema dels preus impedeix la millora de Catalunya. Som a l’Estat espanyol.

2 respostes a “L’ús d’Intenet a Catalunya a prop de la mitjana de la UE però lluny dels països líders”

  1. a 08 gen. 2008 a les 9:19 David

    Justament parles del tema del que em queixo repetidament des de fa temps a qui em vol escoltar: els alts preus d’accés a la banda ampla estan fent molt mal a l’adopció de les TIC.

  2. a 08 gen. 2008 a les 11:12 enriccanela

    David,
    Ara acabo de posar unes declaracions de l’Alierta. I si, és això, el que tu dius.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació