Del web de 3cat24.cat

3cat24.cat publica que al voltant d’un 50% de la població de la demarcació de Tarragona és usuària d’Internet i les noves tecnologies mentre que a la resta de Catalunya els usuaris representen el 55% de la població. Amb l’objectiu de millorar aquestes dades, tot i que són qualificades de positives, el Ministeri d’Indústria ha signat aquest dimecres un conveni amb l’Ajuntament de Tarragona. Aquest acord ha de permetre desenvolupar diferents projectes encaminats a la modernització de l’administració i a l’apropament de les noves tecnologies als ciutadans. El conveni s’emmarca en l’anomenat ‘Plan Avanza’ del Ministeri (llegir la notícia completa donada a red.es) , pel qual la demarcació ja ha rebut, entre el 2006 i 2007, una inversió de 35 milions d’euros en concepte de desenvolupament de la societat de la informació. Aquesta inversió ha estat destinada a projectes de ciutadania, economia digital, administració electrònica i infraestructures.

4 respostes a “El Ministeri d’Indústria ajudarà a pal·liar el dèficit d’ús d’Internet a Tarragona”

 1. a 10 gen. 2008 a les 11:20 Iñaki

  Benvolgut Enric,

  Espero equivocar-me pero dubto aquest ajut arregli gaire el problema de la administració electrònica de Tarragona. Sóc resident de Tarragona, i et puc assegurar la pàgina web del ajuntament (o de la diputació, o de la biblioteca pública) estàn obsoletes. De moment amb les diners rebuts no he vist gaire millora. Han creat, això si, una “patxanga” on els ciutadans un dia per setmana poden comunicar-se per xat amb l’alcalde (en Ballesteros). Crec que no es això el que necessitem els ciutadans. Puc fer un xat amb l’alcalde on no diu res mes que “prenc nota”, pero no puc solicitar l’ajut per infants menors de 3 anys per la xarxa, o solicitar un llibre en préstec a la biblioteca pública… La idea no es aquesta; així no es fomenta les noves tecnologies.

 2. a 10 gen. 2008 a les 6:32 enriccanela

  Iñaki,
  Doncs si no fan res amb aquest munt de diners és que són uns inútils.
  Avui Tinet http://www.tinet.cat/portal/sheet-show.do?id=16881
  diu:
  Unes 70.000 persones podran beneficiar-se de l’arribada de la banda ampla a les zones rurals de la demarcació. Aquest és en dels programes que impulsa el Ministeri d’Indústria en el marc del “Plan Avanza”. En concret per aquest objectiu es compta amb la col.laboració, també, de la Generalitat, les administracions locals i diverses entitats i s’han destinat 1.128.000 euros. Les comarques tarragonines ja han rebut entre 2006 i 2007 una inversió de 35 milions d’euros, en concepte de desenvolupament de la Societat de la Informació en el marc del Programa Avanza.

 3. a 11 gen. 2008 a les 11:33 Iñaki

  be, això ja es un altre cosa, si amb aquests diners porten la banda ampla a zone rurals seran diners ben aprofitats!

 4. a 11 gen. 2008 a les 3:25 enriccanela

  Iñaki,
  esperem que facin alguna cosa útil.
  Ho veurem aviat.
  Records

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació