Traduït del web d’El País

Després de fer-se públics els resultats del tan comentat informe PISA i donada la importància que l’educació té en la nostra societat, ELPAIS.com estrena un nou cicle d’entrevistes en el qual diferents especialistes en educació xerraran amb els lectors sobre aquest complex tema. El cicle ‘L’educació, a examen’ ha estat inaugurat pel secretari General d’Educació, Alejandro Tiana, qui ha xerrat amb els lectors sobre els resultats de l’informe i sobre els recents canvis que està sofrint el sistema educatiu gràcies a la LOE (Llei Orgànica d’Educació), que Tiana qualifica com “una llei de sentit comú”.

Un dels aspectes més cridaners de l’informe PISA és la baixa nota que els estudiants espanyols van obtenir en comprensió lectora. Segons el Secretari d’Educació, millorar aquest aspecte és “un dels reptes fonamentals”. “Un repte per a nosaltres consisteix a fer conscients a tots els professors que la lectura és un instrument fonamental en totes les matèries. Tant el docent de ciències, com el de matemàtiques, com el de llengua, han de proposar-se estimular la comprensió lectora dels seus estudiants”.

Al fil de l’actualitat, una lectora va preguntar al Secretari d’Educació per la proposta de Mariano Rajoy de modificar l’actual Llei d’Educació. “Primer, fa falta que arribi a president de govern, després que conti amb una majoria absoluta del Congrés i del Senat que voti la nova llei”. També ha aprofitat per a recordar que “el PSOE va aprovar la LOE i la modificació de la LOU amb l’únic vot en contra del PP”, a pesar que “el govern va posar de manifest la seva voluntat de buscar acords, àdhuc sabent que la unanimitat és impossible”. En opinió de Tiana, el PP “no ha sabut escoltar les demandes que fan els professors”, que reclamen estabilitat en el sistema educatiu. “Mereixen un gran respecte i és pel que hem d’obstinar-nos tots els responsables de la política educativa”.

Altra qüestió que preocupa als nostres lectors és la possibilitat de passar de curs amb diverses assignatures pendents. Per a Tiana, “aquesta és una d’aquestes idees tòpiques que no avalen les dades. Espanya és un dels països de l’OCDE on més repeteixen els alumnes. La qüestió seria per què a pesar de repetir no se solucionen els problemes?”.

Podeu llegir directament les preguntes que els internautes fan a Alejandro Tiana.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació