Enric I. Canela

Una bona, una excel·lent, notícia la que es va produir ahir quan vaig saber que L’Obra Social de La Caixa ha creta un programa de beques científiques diferent. Ho destaca la premsa (La Vanguardia, l’AVUI, Diari de Girona, Cinco Días, Diario Médico, ABC, El Punt, El Periódico, Expansión, El Economista).

Les beques no seran per subvencionar investigadors espanyols durant la seva formació a l’estranger, sinó que serviran perquè es quedin i per atraure talent d’altres països. Amb aquest objectiu hi aportarà 19,5 milions d’euros durant quatre anys per anar incorporant 160 llicenciats a quatre centres de recerca biomèdica de l’Estat. Els centres triats són el CSIC, el CNIO, el CRG i el IRB). El Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el Institut de Recerca Biomèdica (IRB) són catalans.

Cada beca serà quadriennal i estarà dotada amb 1.500 euros mensuals nets els dos primers anys i 1.700 els dos següents, així com amb una quantitat anual determinada equivalent a una mensualitat per a viatges, seminaris i altres despeses.

Aquesta vegada es fa una aposta per retenir talent, si més no en l’àmbit que som més competitius, especialment a Catalunya.

Ho criticarem perquè s’han triat quatre centres, però s’han d’adoptar prioritats i La Caixa ho ha fet. Donar 160 beques repartides per tothom no servirien per gaire. Llàstima que la seva aposta no hagi estat Catalunya.

2 respostes a “Beques de La Caixa, la política correcta”

  1. a 11 gen. 2008 a les 12:04 David

    És una molt bona notícia i em penso que han fet una política molt coherent. Així com altres cops se’ls ha hagut d’estirar les orelles, avui se’ls ha de felicitar.

  2. a 11 gen. 2008 a les 12:08 enriccanela

    David,
    Un dels problemes que tenim és que normalment es vol tenir content a tothom i no es prioritza. Aquesta vegada si. Diria que Joan Guinovart té molt a veure.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació