Publicat al web de 2cat24.cat

Un estudi de la Fundació de les Caixes d’Estalvi (FUNCAS) que calcula el nivell de riquesa de les comunitats autònomes entre si i en relació amb la mitjana europea conclou que Catalunya ha perdut pes des de l’any 2000. Durant sis anys, l’economia espanyola s’ha anat acostant a l’europea, però l’any 2006 va fer un pas enrere. L’arribada d’un nombre important d’immigrants ha introduït canvis en l’economia espanyola i ha fet baixar la convergència econòmica amb la Unió Europea en algunes comunitats.

Amb el nivell cent de la mitjana europea com a referència, Catalunya, amb un pes important de població immigrada, es va situar lleugerament per sobre. Tot i que es manté al quart lloc, ha perdut tres punts respecte a l’any 2000.

La primera posició l’ocupa la Comunitat de Madrid, que supera en vint punts la mitjana europea i manté amb pocs canvis el nivell del 2000. Al País Basc, on ha crescut poc la població, ha millorat la convergència econòmica amb sis punts. Però l’increment més notable correspon a Extremadura, que, des del 2000, ha retallat nou punts la diferència amb la mitjana europea.

En conjunt, l’economia espanyola ha baixat dos punts respecte a la mitjana de la zona euro.

Nota personal: Una vegada més es posa de manifest que Catalunya, sense poder fer la seva política pròpia, sense poder recaptar els seus impostos i invertir-los allà on convingui i de la forma que cregui, sense infraestructures i supeditada a Madrid, melic de l’Estat, no pot més que anar endarrere. Algú creu que podem seguir així? Que hi ha algú? Difícil.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació