Enric I. Canela

Las Provincias publica que el conseller d’Educació, Font de la Mora, va vaticinar ahir que les universitats públiques valencianes “van a guanyar molts diners” amb la seva participació en la Universitat Internacional Valenciana (VIU).

Així va respondre ahir a la petició dels rectors d’Alacant i de Castelló perquè aclareixi alguns aspectes d’aquest projecte d’universitat virtual. Segons el conseller, existeix “una manifestació explícita per part de tots els rectors per a participar activament en aquesta iniciativa”, i va assenyalar que es tindran en compte “les peculiaritats de cada institució acadèmica”.

Va dirigir unes paraules tranquil·litzadores als rectors en demanar-los que no tinguin temor que es detreguin recursos per a engegar la VIU perquè aquest any “ja hi ha xifres consignades al projecte internacional i a la resta d’universitats”.

Font de Mora va manifestar que és una plataforma que obre grans possibilitats a les institucions acadèmiques valencianes ja que a través d’una plataforma tecnològica “podran arribar a tot el món i guanyaran prestigi, amplitud de camp docent i molts diners”.

Els ingressos per a les universitats procediran per una banda del pagament de les matrícules dels estudiants, ja que una fracció d’aquesta quantitat anirà directament a la universitat que produeixi el contingut.

Nota personal: Conec el projecte, l’he tingut a les mans al Consell de Coordinació Universitària. Allà es van posar de manifest les mancances, vaig defensar que qui tenia les competències, el País valencià, fes el més adient. La meva opinió personal és que mai a la vida les Corts Valencianes havien d’haver aprovat això.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació