Aquests dies sembla que les notícies d’aquests àmbits estiguin  congelades. Amb comptagotes i poc “transcendents”. Amb tot alguna pinzellada agradable com llegir a Expansión que Advancell i al britànica Protheris inverteixen 50 milions en un tractament contra la leucèmia. És sempre una bona notícia la lluita contra la leucèmia, però més encara si ho fa Advancell, empresa nascuda de la recerca de la UB, i ubicada al parc Científic de Barcelona d’aquesta universitat.

ABC publica que Caja Madrid donarà enguany 125 beques per fer estudis de postgrau a l’estranger. El termini per demanar-la finalitza el 31 de gener.

El País publica que s’ha posat la primera pedra del Parc Científic de Madrid lligat a la UAM encara que es fa a Madrid i amb les dues grans universitats d’allà, la citada UAM i la UCM (de fet la Fundació es va crear al 2001). Naturalment paga el MEC, 19,3 milions d’euros. 15.000 m2, 380 persones en 32 laboratoris i la seu de 45 empreses. Tremola Catalunya. Tants suors que va costar fer el Parc Científic de Barcelona, tants problemes i discussions, ho recordo com si fos ara, el que ens deien els governs d’aleshores, i mira. El tractament que li dóna Universia és extens, diu que s’impulsa com a referència de la recerca espanyola, Déu ens agafi confessats. Només faltava la cabra desfilant.

El Economista publica que el CSIC s’ha convertit en una Agència Estatal. Ho publica ahir el BOE: REIAL DECRET 1730/2007, de 21 de desembre,pel que es crea l’Agència Estatal Consejo Superior de Investigaciones Científicas i s’aprova el seu Estatut. Canvis que vindran, nova estructura jurídica. Veurem com tot això afecta als centres ubicats a Catalunya. Més autonomia? En principi això deia l’anterior secretari d’Estat d’Universitats i Recerca, Salvador Ordóñez, no sé ara, ho veig difícil tot i que la norma ho permet.

Expansión tamabé publica que Josep Argemí continuarà com a rector de la UIC.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació