Enric I. Canela

Nació Digital publica avui un bon article sobre els estudiants Erasmus i el català. L’article, de l’Agència Catalana de Notícies – ACN, comença així: Professors de català d’universitats estrangeres demanen que ‘s’aclareixi’ als estudiants d’Erasmus que a Catalunya les classes s’imparteixen en llengua catalana. Adverteixen de la ‘desorientació’ dels alumnes forans i en culpen les universitats catalanes per la ‘manca d’un criteri clar’ sobre si els professors canvien al castellà o no quan el curs el segueixen estudiants estrangers. ‘Haurien d’obligar el personal docent a fer les classes en la llengua pròpia de la universitat’, reclama Maria Dasca, lectora de català del Centre d’Études Catalanes de la Sorbonne París IV, en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies. A la foto, Maria Dasca, Marc Audi i Denise Boyer, al Centre d´Études Catalanes de la Sorbonne, al Marais de París. (Foto: Albert Segura).

L’article és llarg, però penso que és interessant que els que impartim classes o promovem les nostres universitats a l’estranger llegim aquestes opinions.

2 respostes a “El català i els estudiants Erasmus”

 1. a 19 gen. 2008 a les 10:27 Marc

  Doncs això, que ho aclareixin i que es quedin al seu país si no volen estudiar en la nostra llengua.

  Parlant de llengua…

  El PP ha obert una web perquè la gent denunciï els casos en què s’ha sentit discriminada lingüísticament. Ells busquen testimonis castellanoparlants, però enlloc ho diuen.

  http://www.sidiguim.com

  N’he fet un article al bloc per convidar els blocaires a bombardejar-los.

  A veure qui guanya…

 2. a 19 gen. 2008 a les 8:08 enriccanela

  Marc,
  No ho sabia. Vaig a mirar aquesta pàgina i el que dius al bloc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació