Avui des de Las Palmas estant. Dermà ja serà més difícil.

Es pot llegir ampliada al web de la UB que Estudiants no llicenciats de la Universitat de Brown, la de Chicago i la de Northwestern, en associació amb les Universitats de Cornell, Harvard i Princeton, faran estades al Grup d’Universitats de Barcelona (BG), integrat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra. Aquest programa de mobilitat internacional es fa possible gràcies al conveni entre el Grup d’Universitats de Barcelona (BG) i el Consorci d’Estudis Avançats de Barcelona (CASB). Aquesta notícia ha estat recollida per la premsa d’avui (La Vanguardia, AVUI, El Punt, ADN). La notícia també la recull una nota de premsa del departament d’Empresa, Universitats i Innovació atès que el conseller Huguet va assistir a la signatura del conveni.

El Mundo es lamenta de què a Espanya es forma l’elit empresarial, però no als polítics. Crítica la pobre situació de la universitat que la compara amb la bona salut de les escoles de negocis. Esmenta el rànquing de Xangai i assenyala que només la UB està entre les 200 millors.

El Economista publica una entrevista amb el rector de la Universitat Antonio Nebrija, privada, que defensa el mercat i diu que és un error generar la universitat com un dret gratuït. Lamenta la impossibilitat de pagar bons salaris als professors. A l’entrevista toca molts temes.

Va d’educació. Santiago Molina catedràtic de la Universitat de Saragossa a El Mundo es pregunta si li falta vocació al professorat espanyol, parla de PISA, etc.. És pessimista, diu que amb la reforma de Bolonya les coses no aniran millor

He quedat garratibat en llegir a El Mundo que una altíssima proporció del professorat universitat pateix estrès laboral crònic. A la Universitat de Múrcia supera el 83%. Què li fan al professorat? Una enquesta de la Universitat de La Corunya diu que les causes principals són l’excés de feina i les relacions laborals (estructurals, sous, companys, etc.). Ah! I un terç del professorat no es dedicaria a la docència si pogués tornar a triar. Quin horror, no ho hagués pensat mai.

El Mundo publica un article del secretari d’Estat d’Universitats i Recerca, Miguel Ángel Quintanilla. El que diu està bé, increment de mobilitat, augment d’ajuts als estudiants per tal que puguin fer estades Erasmus. Una mica exagerat i, penso, triomfalista. Un dels països que més estudiants rep, el clima. Parla d’autonomia gràcies a la reforma de la LOU. No. No hem anat on calia. No diu que hi ha més intervencionisme centralista. Des de Catalunya un pas endarrere.

El tema dels metges. Manquen metges? Els degans de Medicina diuen que no. Ho publica Levante-emw. Segons sembla no en manquen, estan mal distribuïts, hi ha 17 sistemes sanitaris (ja hi som), manca mobilitat i no se sap com estan distribuïts per especialitats (que rucs). Expansión també ho recull.

Negocios y Estilo de Vida diu que les dones ocupen gairebé 50% dels doctorats. Titula: Dones al poder.

Cinco Días publica que els resultats obtinguts per Espanya en el VII Programa Marc, primer any, són bons. S’han aconseguit 121,8 milions d’euros.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació