Avui em toca recollir les notícies d’aquests dies. La primera que trobo tracta justament de l’ANECA. És del dia 17, de la Gaceta de los Negocios. En ell Gemma Rauret, la directora de l’ANECA, és entrevistada i explica que farà l’ANECA amb les propostes de titulacions. Diu també que les universitats són poc àgils per adaptar-se als nous canvis i q1ue en alguns casos es resisteixen a aquests.

La Razón del dia 17 publicava que des del desembre 45.000 universitaris iberoamericans han sol·licitat beques de la Fundación Carolína que compten amb la col·laboració econòmica del Santander. Aquest curs se n’ofereixen 1.717. Al 2007 es van oferir 1.656.

La Vanguardia el dia 17 parlava d’educació. Concretament ho feia recollint les critiques la reforma del batxillerat. La capacitat d’alguns polítics de fer imbecil·litats no té límit. No sé amb qui s’aconsellen. El batxillerat de ciències no fa troncals les matemàtiques. Hi ha més coses però no crec que calgui insistir, aquest exemple és insuperable.

La Vanguardia tembé el 17 publicava un article de Guillem López Casanovas. López Casanovas és catedràtic de la UPF, però a més va rebre l’encàrrec de l’ACUP de preparar un document base sobre finançament per al Llibre Blanc que està elaborant aquesta associació. Aquest article parla de finançar la recerca.

El dia 18 diferents diaris (La Vanguardia, AVUI, El Periódico, Diario Médico, El Punt, ABC, Expansión (i 2), 20 minutos, Metro directe) parlaven de l’ampliació del Parc Científic de Barcelona de la UB. S’assoliran 90.000 m2 i caldran 111 milions d’euros. Ara té 25.000 m2. Treballaran 4.000 persones, mentre que ara ho fan 1.500. S’espera que estigui acabat l’any 2011. La inversió no està garantida. S’espera que el 50% provingui de fons públics. Probablement hi haurà crèdits del MEC garantits per la Generalitat, i ingressos propis. El problema és que no tinc confiança amb la Generalitat.

L’AVUI del dia 18 explicava que finalment hi haurà aparcament ordenat al Campus Sud de Pedralbes. En gaudiran el Barçá, el Tanatori i la UB i la UPC. A veure quan serà això, ara fa fàstic, només faltava el tendal de Movistar.

El Punt del 18 explicava la col·laboració inestimable de l’Ajuntament de Barcelona amb la universitat. Per tenir un carrer decent, la UPC s’haurà de gastar 900.000 euros. Com que s’han fet obres s’han deteriorat voreres. Si algú recorda l’espai anterior se n’adonarà que allò ara és una altra cosa, però l’Ajuntament de Barcelona que sempre aposta per la Societat del Coneixement ha donar la nota. És l’ajuntament sangonera.

El País publicava el dia 18 un article de Miguel Á. Goberna, és titula la divergència europea. Goberna és catedràtic de la Universitat d’Alacant. Una dura crítica als canvis que estan fent les universitats espanyoles. Les compara amb les britàniques, concretament amb a la de Birmingham. Té força raó.

Expansión publicava el 18 una article ple d’esperança. Parlava de l’R+D i deia que malgrat que el 2010 han de desaparèixer, segons la Llei d’Impost de Societats, les desgravacions fiscals per R+D+i, el govern que surti de les eleccions canviarà la norma. Aquesta progressiva desaparició de les desgravacions, la bajanada Solbes, podria ser frenada si el sector es mobilitza.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació