Enric I. Canela

Llegia a l’AVUI que El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha dit aquest divendres a Lleida respecte als estudiants que són contraris a l’aplicació del Pla de Bolonya que és un error qüestionar que la universitat faci cas del món de l’empresa.

Huguet ha recordat als estudiants que en aquest procés no només intervenen les empreses privades sinó també les públiques com molts hospitals o col·legis, que en certa manera són empreses i també haurien de poder demanar tipus de formació pels estudiants, així com recerca.

El conseller també ha dit als estudiants que actualment la universitat “ja no és l’oasi de llibertat aïllat que era a l’Edat Mitjana”. Per Huguet, continua sent un oasi de llibertat però té uns deures amb la societat democràtica “on parlen els parlaments i els governs” que orienten sobre les prioritats de país en matèria laboral.

Huguet té raó, la universitat ha de fer cas de la societat en el seu conjunt, no només de l’empresa. Ha de fer cas mitjançant els sistemes que té per escoltar a la societat, no es pot sotmetre als dictats de l’empresa, no ho fa, però si ha d’escoltar més la societat, la universitat no pot viure d’esquena a qui la finança.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació