Enric I. Canela

Un grup que s’anomena Kaosnelared.net publica Jornada de lluita el 6 de març: Surt al carrer i aturarem Bolonya! Derogació de la LOU i del Reial Decret, ja!. M’he permès corregir el títol perquè escrivien Bolònia.

Escriu el col·lectiu:

A la Universitat, la mercantilització s’està portant a terme mitjançant l’aplicació de la LOU –complementada amb la LUC (Llei d’Universitats de Catalunya)- i el Reial Decret que pretenen implantar l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). El procés de Bolonya suposa un canvi radical en el model universitari: privatitza, mercantilitza i elititza l’ensenyament superior.

Signa: Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMUD)

Segueix un llarg argumentari en català i espanyol. Diu que l’educació ha estat tractada com una mercaderia qualsevol ha estat negociada en el si de la Organització Mundial del Comerç (OMC), mitjançant l’Acord General de Comerç i Serveis, i la patronal europea.

No deixa de ser interessant per fer una anàlisi sociològica del país.

2 respostes a “Més sobre la mercantilització de la universitat”

  1. a 28 gen. 2008 a les 11:16 Dessmond

    Els d’aquest grup, vols dir que han anat mai a la universitat?. L’argumentari és de culebrot sudamericà.

  2. a 28 gen. 2008 a les 12:11 enriccanela

    Dessmond,
    Molt bèstia, no? Tota la vida hi ha hagut gent molt rara defensant coses estranyíssimes amb arguments de ciència ficció.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació