Dijous El País publicava que el trasllat de l’Escola Industrial al campus del Besos de la UPC es farà en tres anys. Polèmic trasllat, no només el de l’Escola Industrial sinó el de l’Escola Superior d’Enginyers Industrial.

El Periódico de dijous publicava una carta titulada L’horari dels professors ¿i les universitats? De José Manuel Motrel Girgas diu així: En resposta a la informació publicada amb el títol El professorat d’ESO és dels que fan menys classes d’Europa, val a dir que s’ha de felicitar l’equip del doctor Francesc Pedró. Ja que tot bon investigador és aquell que demostra allò que vol demostrar, com es pot apreciar en la seva interpretació de ràtios i hores de feina. Ara, allò que més em crida l’atenció és que l’estudi no s’ampliï a la seva pròpia categoria: professors d’universitat. M’agradaria saber dades sobre horaris, dedicacions exclusives i, sobretot, sous. Perquè si l’informe PISA no deixa gaire bé les escoles i centres d’ensenyament secundari, la Universitat catalana tampoc en surt gaire ben parada en comparació amb les seves col·legues europees. La veritat és que no conec cap estudi que compari horari de professorat, el que si li puc dir a l’amic Motrel és que, malauradament, el salari del professorat universitari és bastant inferior al dels col·legues europeus. I de la qualitat de la docència, res no se sap. M’agradaria que es fes un estudi com el de PISA. Li recomano que llegeixi algun dels meus articles sobre rànquings. Amb això no vull dir que estiguem bé, però em sembla absurd defensar-se atacant altres coses. Pedró és un gran professional.

La Vanguardia de divendres publicava una carta de Joan Ángel Padró, degà de la Facultat de Física de la UB. Defensa la política de Maragall de potenciar les hores de Ciències al Batxillerat. Estic d’acord.

El Periódico publicava divendres una petita nota sobre la vaga dels estudiants de la UAB que disposen de beca de col·laboració en biblioteques i serveis.  Volen reconeixement de treballadors.

El País de divendres publicava una carta en la que es queixa dels barems de concessió de beques d’excel·lència de la Comunitat de Madrid. Té unes notes mitjanes de 9,47 amb sis matrícules. No m’ho puc creure. Les deuen sortejar.

La Gaceta de los Negocios del divendres publicava un article que diu que el científics es copien les publicacions. N’ha trobat 7.000 copiades en el Medline, és on estan les de l’àmbit mèdic i biomèdic. L’anàlisi està fet amb un cercador específic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació