- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Què passa a Time Out?

Enric I. Canela

Ahir i avui he estat desaparegut del bloc. El poc temps que tenia lliura l’he hagut de dedicar a acabar uns informes i estic per recollir perquè a sobre he dormit poc, però hi ha una cosa que tenia al cap i sobre la que aquest migdia he recollit més informació. És diu Time Out Barcelona.

Ahir vaig tenir un moment per “ullar” les novetats, i a e-noticies vaig llegir que Toni Puntí plegava de director de la nova revista Time Out [2]. Una decisió “estrictament personal” i no per cap problema. Jo no soc una persona amb tendència a mal pensar, però aquesta no me l’empasso. La revista estrella de les subvencions, la perla de la cultura catalana es queda sense director quinze dies després de publicar el primer número, i el director se’n va per motius “estrictament personals”?

Ara seria qüestió que la direcció de l’empresa expliqués a què han dedicat els més de mig milió d’euros rebuts. Potser són insuficients per posar el personal necessari per tirar endavant un projecte com aquest? Què li van prometre a Toni Puntí i que li han donat? L’han enganyat? O potser la direcció de l’empresa i Toni Puntí no tenien una relació còmoda?

No serà que no es ven gaire la revista. Em deien avui que estan amoïnats per l’OJD.

Potser algú quedarà malament quan es compari el nombre d’exemplars venuts i la subvenció. Quaranta mil exemplars són molts. De moment no conec ningú que l’hagi comprat, clar que jo no em moc en el món de la cultura, soc de ciències. El primer exemplar valia 1 euro, ara em sembla que 1,95. Tirada setmanal? Quinzenal? Mensual? No ho sé, però no em surten els números, la subvencionaran sempre? O potser la passem a l’espanyol.

No puc més de recordar que han eliminat una revista magnífica, Nat, de divulgació científica en català, que mereixia ser subvencionada. La cultura, senyors de Cultura 03, senyors del Govern, no és només Time Out, també és Nat, i si em feu triar… En aquest país mai la ciència es considera cultura.

Seguiré investiants, avui al migdia m’han donat alguna pista més. Catalunya és un mocador.