Traducció de l’article titulat S&P situa a Espanya entre les economies europees amb més risc de desacceleració publicat a Expansión el 31 de gener de 2008

Els problemes de competitivitat de l’economia espanyola, i l’elevat endeutament tant familiar com empresarial, situen a Espanya entre els tres països europeus amb major risc de desacceleració en la seva economia, al costat de Regne Unit i Itàlia, segons destaca l’agencia Standard & Poor’s

Els riscos de desacceleració econòmica són especialment pronunciats en els casos d’Itàlia, Regne Unit i Espanya. Així ho considera Standard & Poor’s en un informe sobre el conjunt de les economies europees.

L’agència nord-americana s’ha basat en el seu estudi, preferentment, en els paràmetres d’endeutament i competitivitat. Ressalta que els temors de recessió en Estats Units, i el fre en l’economia mundial, podria generar especials problemes en els països amb majors problemes de competitivitat.

D’altra banda, assenyala que l’esclat de la crisi creditícia amenaça de forma més accentuada a les economia que registren majors nivells d’endeutament.

Sota aquestes consideracions, Espanya, Regne Unit i Itàlia serien les economies europees amb major risc de desacceleració. Per al cas concret d’Espanya, Standard & Poor’s subratlla l’elevat endeutament de les llars, derivat sobretot de les hipoteques, i de les empreses. Comenta en aquest sentit que encara que les taxes d’estalvi havien romàs relativament altes, en els últims temps han registrat una clara tendència a la baixa. La crisi creditícia, afegeix S & P’s, genera majors dificultats per a l’accés al crèdit.

Les amenaces s’agreugen en l’economia al sumar a aquest elevat endeutament un “agut deteriorament” de la seva competitivitat. Aquest minvament, en part, procedeix de circumstàncies externes, l’escalada de l’euro enfront del dòlar. Però també tenen com causa una deterioració interna en la competitivitat de l’economia espanyola respecte a altres països europeus de l’entorn.

2 respostes a “Els problemes de tenir l’índex de competitivitat per terra”

  1. a 02 febr. 2008 a les 11:34 David

    No hi ha risc de… la desacceleració ja és una realitat. Aquest és el resultat d’haver apostat tots els números al totxo.

  2. a 02 febr. 2008 a les 11:39 enriccanela

    David,
    Després posaré una altra cosa. Els únics que poden competir en estupidesa són els italians.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació