La ressaca universitària


Enric I. Canela 

El dèficit econòmic històric de les universitats

La cua dels articles de La Vanguardia de diumenge i dilluns la podem veure a La Vanguardia de dimarts. Publicava aquest diari:

Reunió amb el conseller per a parlar del dèficit

Representants de la Universitat de Barcelona (UB), Autònoma (UAB) i Politècnica de Catalunya (UPC), van mantenir ahir una reunió amb el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i amb la Comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, en la qual es van estudiar diferents propostes encaminades a reduir el dèficit històric que afecta a les tres universitats. La reunió, en la qual el clima entre els representants de la conselleria i les universitats va ser fred i distant, va abordar únicament la qüestió pressupostària, segons van informar fonts coneixedores de la trobada.

Aquest és un tema essencial. Fa temps que se sap. Sense resoldre aquest problema qualsevol acció és impossible. Les universitats poden adoptar polítiques racionals, prudents, de contenció, el que es vulgui, però amb la llosa del dèficit que han heretat els actuals rectors no podran fer res més que incrementar-lo. I només el pot pagar l’administració.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació