L’AVUI publicava ahir que el màster de professorat s’ajorna fins al curs 2009-10. El departament responsable d’Universitats al·lega dificultats tècniques i manca de temps per implantar-lo de forma generalitzada el curs que ve tal com preveia el departament d’Educació. Potser dues facultats públiques i dues de privades l’inicien de forma pilot

ABC publicava ahir una gran novetat per que potser aconsegueixi el Pulitzer. Deia que Infermeria i Fisioteràpia seran carreres de quatre anys. Després d’aquest espectacular titular explica que el Consell d’Universitats del dia 31 de gener va aprovar els continguts mínims de les carreres de ciències de la salut que tenen directiva europea.

Els “fitxatges” de científics van ser noticia ahir Manel Esteller especialista en epigenètica marxa del CNIO i és compromet amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) (El Mundo, AVUI, El Periódico, El País) i Erwin Wagner especialista en transgència pel Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (Nacional d’Espanya) (Expansión, El País (i 2), ABC, El Mundo, La Razón, El Periódico)

El Mundo comenta avui l’ampliació del Parc Científic de Barcelona de la UB, tema al que ja vaig dedicar ampli espai en aquest bloc.

Diari de Girona explica que les facultats de Medicina esperen arribar als 1.200 estudiants. Diu que Metges de Catalunya veu necessari però insuficient l’augment. I jo afegeixo que els degans de Medicina de l’Estat (que inclou als catalans no estan d’acord), ho deia el seu president José Maria Peinado. Són genials.

Diari de Girona diu en relació a l’aprovació ahir per part del Govern de la Generalitat d’una part del Pla d’Inversions Universitàries, la rectora de la UdG va manifestar que era insuficient i que encara no inclou cap partida per al nou centre de Medicina.

La Gaceta de los Negocios ha descobert el rànquing de Xangai i publica que cap universitat espanyola està entre les millors d’Europa i que només la UB (diu la UAB al titular, a sobre de tard s’equivoquen). Cap comentari ja que he parlat extensament d’aquest tema.

El Economista recull que l’escola de negocis EAE el 4, 5 i 6 de maig serà la seu del debat en el que representants de les millors escoles de directius del món discutiran el futur del sector.

Avui El Mundo parla de la proposta de canvi de calendari que va fer Ángel Gabilondo, president de la CRUE, per fer més racional el curs. Això ja ho vaig indicar fa uns dies.

El País publica l’aprovació ahir en el consell de Govern de la Generalitat de la convocatòria de 6.700 noves places docents per al departament d’Educació (veure l’Acord de Govern).

La Vanguardia també publica avui que la comissionada per a Universitats i Recerca presentarà avui les mesures per potenciar l’anglès a la universitat. La Vanguardia diu que no agrada als rectors perquè no té el pressupost adequat i està mal plantejada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació