Traduït del web del Consell de Ministres del 8 de febrer de 2008

Condicions per als plans d’estudi dels títols de diverses professions sanitàries

El Consell de Ministres ha aprovat quatre Acords pels quals s’estableixen les condicions a les quals haurien d’adequar-se els plans d’estudis dels nous títols universitaris oficials de Graduat o Graduada que habilitin per a l’exercici de les activitats professionals regulades a Espanya d’Infermeria, Fisioterapeuta, Dentista i Farmacèutic. Les quatre professions estan regulades, així mateix, per normativa europea.

En línia amb l’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior, els titulats d’aquestes carreres seran Graduats, en lloc de Diplomats o Llicenciats com en l’actualitat. Els plans d’estudi dels títols de Graduat o Graduada en Infermeria i en Fisioteràpia tindran una durada de 240 crèdits europeus, és a dir, quatre anys, un més que en l’actualitat. Els plans d’estudi d’Odontologia i de Farmàcia tindran una durada de 300 crèdits europeus.

Després de l’adopció d’aquests acords, el Ministeri d’Educació i Ciència publicarà les ordres que estableixen els objectius del títol i la planificació dels ensenyaments. Després, seran les Universitats les quals proposaran els nous plans d’estudi a partir de les condicions establertes en aquest acord i en les Ordres Ministerials. D’aquesta manera es podrà configurar una oferta competitiva i oberta a la necessitat de la societat més pròxima al seu entorn.

El passat 14 de desembre el Consell de Ministres va acordar les condicions dels plans d’estudis d’altres dues carreres sanitàries que condueixen a l’exercici de professions regulades: Veterinària i Medicina.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació