Enric I. Canela

El Punt publicava divendres en un article que titula “Huguet acusa els rectors de falta de transparència en els comptes” algunes de les coses que Huguet havia comentat a Catalunya Ràdio.

Escrivia El Punt que dos dies després de saber-se que l’endeutament de la UB, la UPC i la UAB puja a 117 milions d’euros, el conseller d’Universitats, Innovació i Empresa, Josep Huguet, va acusar ahir els rectors de «falta de transparència» en els comptes. El conseller, que va dir que cal «reformar» l’actual sistema universitari perquè és «caduc, arcaic i semblant al model napoleònic», va dir que les universitats tenen «un problema en la seva gestió», i va fer responsables els rectors de gestionar amb eficiència els recursos. Huguet va demanar que es reajustin les plantilles de professorat i que les universitats adaptin les carreres a la demanda real.

Home, dir que “dos dies després de saber-se que l’endeutament de la UB, la UPC i la UAB puja a 117 milions d’euros…”. Això fa molt que se sap. A més no es deu això, es deu molt més. Aquest és el resultat que dóna la Sindicatura de Comptes per al 2005. Ho sigui que manca el 2006 i el 2007, que com que no es va posar cap solució, doncs la cosa ha seguit creixent. Podeu llegir el que vaig escriure dos dies i la meva polèmica amb Ramon a l’entrada: El dèficit econòmic de les universitats.

Jo no sé on veu Huguet la manca de transparència. Els comptes estan claríssims, el que cal és mirar-los. Segons El Punt, va dir el conseller que espera que en dos o tres anys les tres grans universitats assoleixin el dèficit zero gràcies a un reajustament de la plantilla. Ho dubto. Es basa en les jubilacions i en el descens dels estudiants. Suposo que es deu voler carregar la recerca.

També va que falla la relació amb l’empresa i el model de governació”. En l’últim punt li donaré la raó, en l’altre no. I si alguna cosa hi ha fer que si posi, que és la seva feina.

Va afegir que s’ha de reforçar el poder dels rectors respecte a les decisions acadèmiques, però en canvi s’hauria de deixar a les mans dels consells socials les decisions relatives de plantilles o de despesa econòmica. Molt bé. Cert.

El conseller afirma que les crítiques que els últims mesos han fet els rectors contra el Departament d’Universitats no són compartides pels presidents dels consells socials de les universitats. “Seria bo escoltar què n’opinen”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació