Enric I. Canela

Fa uns dies el ministre Bernat Soria va presentar el fitxatge de l’investigador biomèdic Erwin Wagner. Avui El Mundo publica un article en el que parlen alguns joves investigadors que expliquen llurs penúries. També José Díez, vicepresident de la Federació de Joves Investigadors, que li diu al govern espanyol que per millorar la situació espanyola cal invertir més i gastar millor.

4 respostes a “Les penúries dels joves investigadors”

 1. a 10 febr. 2008 a les 10:19 David

  Tot i que s’ha millorat molt en els darrers anys, la política científica d’aquest país continua sent bastant patètica, sobretot per les condicions laborals que s’ofereixen a tots els que no són els “científics-estrella”.

  Ara fa una estona la meva germana m’ha comentat que li han ofert una feina de tècnica en un prestigiós centre de recerca consorciat amb l’Estat. Resulta ser que les fabuloses condicions salarials que li ofereixen són de 15.000 euros bruts anuals, o sigui, el mateix que cobra un dependent de comerç o un que serveix copes, oficis molt dignes però pels quals no es necessita cap tipus de formació ni qualificació.

  Després es queixen de la fugida de cervells. Sort del penós nivell d’idiomes d’aquest país. D’una altra manera l’emigració de gent qualificada hauria estat massiva.

 2. a 10 febr. 2008 a les 10:44 enriccanela

  David,
  Aquests són els salaris oficials de l’Estat per al CIBER, suposo que són els del CSIC i de tots els centres que s’acullen a a quest conveni.
  DOCTOR: titulació: DOCTOR; COST PER A L’EMPRESA; 33.725,53 €/ANY; Salari Brut ( a percebre pel treballador): 25.242,04 €/any.
  TITULAT SUPERIOR: titulació: LLICENCIATURA; COST PER A L’EMPRESA: 28.675,87 €; Salari Brut (a percebre pel treballador): 21.420,00. €
  TITULAT MIG: titulació: DIPLOMATURA; COST PER A L’EMPRESA: 23.505,70 €; Salari Brut (a percebre pel treballador): 17.592,96. €
  TÈCNIC DE FP: titulació: FPII, COST PER A L’EMPRESA: 19.148,64 €; Salari Brut (a percebre pel treballador): 14.390,99 €
  Una vergonya, no? Els que porten els paquets a la universitat cobren com un doctor. Ni una cosa ni l’altra.

 3. a 10 febr. 2008 a les 11:50 David

  Efectivament: es vergonyós. Els sous al CSIC són sensiblement més alts. Un titulat superior amb contracte laboral cobra uns 27.000 euros bruts anuals, ja que es guien pel “Convenio Único”. Tampoc es tracta de cap gran sou, tenint en compte que la majoria d’aquestes places solen ser de doctors en espera per una plaça de Científic Titular.

 4. a 10 febr. 2008 a les 11:57 enriccanela

  David,
  Em sembla que aquests són els salaris de conveni de CSIC, el que passa que alguns sumen diferents complements. Quan ho vaig mirar, farà uns sis mesos. Els d’FP coincidien.
  Ara bé, sigui el que sigui, díficilment es pot parlar de millorar la ciència a Espanya. Són sous de vergonya. Quin atractiu té venir aquí? El sol i la platja..

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació