El Punt del dissabte publicava una notícia sobre el Parc Científic de Barcelona de la UB. El consell del districte de les Corts va validar la modificació del pla urbanístic de forma que el nou edifici, que s’està construint al carrer de Gregorio Marañón, podrà tenir quatre plantes en lloc de dues. El Mundo de Valladolid també parlava el dia 6 del creixement del PCB.

Diari de Sabadell publicava dissabte que gràcies a la col·laboració de les universitats l’Institut de Paleontologia de Catalunya (aviat Miquel Crusafont) s’ha convertit en el centre de Paleontologia de Catalunya. Està vinculat a la UAB. La UB i la UAB imparteixen conjuntament els màster i cursos de doctorat de Paleontologia. Diari de Sabadell també publicava que la UAB projecta construir una nova seu per a l’Institut al Campus de la UAB a Bellaterra sense que això implica tancar l’activitat a Sabadell.

El País del dissabte assenyalava que els estudis d’Infermeria passen a ser llicenciatura. Una errada del diari ja que passen a ser un grau, com totes les diplomatures. La Gaceta de los Negocios avui diu que Fisioteràpia i Infermeria s’estudiaran en quatre anys, mentre que Farmàcia i Odontologia ho faran en cinc. De fet recull el que va acordar el Consell de Ministres de divendres i que ja vaig comentar en aquest bloc.

L’AVUI del dissabte dedicava espai a explicar que existirà un Erasmus per als estudiants de Batxillerat. Les estades a l’estranger començaran d’aquí dos anys.

El País publicava un article de Joan Subirats sobre la vaga dels docents de primària i secundària a Catalunya. Subirats no està gaire content amb les bases per a la nova llei d’Educació que ha presentat Ernest Maragall. No està malament la reflexió, encara que crec que carrega les tintes. Mentre, diumenge a l’AVUI Vicenç Villatoro deia: Endavant Maragall. Villatoro no valora tant la llei com el fet que Maragall és l’únic d’aquest govern d’aturats que fa alguna cosa. Ve a dir que es pot equivocar però si més no treballa. També l’AVUI del diumenge parlava de la vaga d’educació que s’acosta; serà el dia 14. Parla dels per què d’uns i altres, dels que volen la vaga i dels que no la volen. El País del diumenge recollia les paraules de Ernest Maragall. Deia en una entrevista el conseller que els sindicats no volen dialogar. Explica que si que hi ha diàleg amb diferents sectors de la societat. També deia Maragall que la llei serà coherent amb el Pacte Nacional d’Educació. Si és així avançarem poc. A El Peródico de diumenge també sortia Maragall; el diari publicava un article del conseller. El País d’avui diu
que tots els sindicats estan contra la gestió privada dels centres. Punt clau aquest en la vaga de dijous. El que si està clar és que s’estan discutint dues coses: una, els aspectes relatius a la situació, drets i obligacions dels treballadors, que no té massa a veure amb la qualitat educativa. Em sembla bé que els sindicats manifestin la seva posició en aquest punt. L’altre són els aspectes ideològics sobre l’ensenyament. No em sembla bé que els sindicats emboliquin la troca. Negociar els drets dels treballadors és la seva funció, fer de salvapàtries no. Hi ha altres mecanismes democràtics. Aqueta insistència sindical en temes ideològics em fa sospitar. El Punt també parlant de la vaga d’educació, diu que Maragall convida als sindicats a dialogar. Aprofitant l’avinentesa el cardenal Martínez Sistach demana que tots els centres, inclosos els concertats, siguin gratuïts. Veus que bé, el cardenal també vol la gratuïtat.

El Economista parlava dissabte de l’evolució de les obres del CIBEK, el centre que patrocina Esther Koploviz. El centre que es començarà a construir immediatament al costat de l’Hospital Clínic es dedicarà a la docència a la recerca biomèdica. Cinco Días d’avui també ho recull.

El Economista de dissabte anunciava que Madrid, que sempre vol ser una mica més que Catalunya, construirà quatre facultats noves de Medicina. Nosaltres tres, dons ells quatre, caram!

ABC publicava el dissabte que el PP demana la dimissió del president del CSIC, Carlos Martínez Alonso. La raó? Que demana el vot per a Rodríguez Zapatero des del seu correu electrònic. La veritat és que em sembla molt bé que Carlos Martínez, individu, demani el vot per a qui vulgui, però menys que ho faci des del correu electrònic institucional. Dit això, Carlos Martínez està fent bastant bé la seva feina i val més que segueixi.

La Vanguardia publicava diumenge un article de Mar Campins, vicerectora de la UB, sobre l’efecte Erasmus. Parlava de tot allò que representa Erasmus en la construcció d’Europa, etc.

L’AVUI del diumenge publicava un article sobre les certificacions d’R+D+i, importants a l’hora d’aconseguir desgravacions sobre l’Impost de Societats. Destacava l’article que moltes empreses estan desinformades sobre aquestes desgravacions i que el 10% ni tan sols coneix l’existència. L’article estàfet amb l’objectiu d’impulsar la sol·licitud d’aquests ajuts. De fet hi ha assessors que ho fan. Hi destaco, no el cita el diari, a AIDIT.

Madrid ha fitxat a Erwin Wagner i la premsa li dóna força espai. La Razón l’entrevista i el científic diu que aquí és pot treballar millor que altres llocs, les lleis ajuden, donen més llibertat que a EUA i a Àustria. El nom de Mariano Barbacid ha estat clau per tal que Wagner anés al CNIO.

Avui els diaris (ABC, El Punt) ja recullen el que vaig publicar ahir sen aquest bloc sobre la sol·licitud de Rubiralta, el rector de la UB, de canviar les lleis, inclosa la LOU, per facilitar la mobilitat.

La Gaceta de los Negocios utilitza la reforma de Bolonya, la dificultat de la universitat per formar les ments més brillants i el fet que “Espanya no està a l’altura de les seves possibilitats” per criticar al govern del PSOE. No dic que no tingui raó en algunes coses però és un editorial pamfletari i ho dic jo que no soc de la corda.

I el que faltava. La Gaceta de los Negocios treu de la piràmide on l’havien ficat a l’últim secretari d’Universitats i Recerca amb el PP: Julio Iglesias de Usiel, catedràtic de sociologia. De tota l’entrevista només em quedo amb un punt amb el que estic d’acord. Li pregunten per la modificació de la LOU i diu que la reforma és negativa perquè treu del Consell d’Universitats als representants de la societat cosa que afavoreix l’obscurantisme. Té tota la raó. La setmana vinent ens trauran a Pilar del Castillo amb el seu ajudant, el fidel escuder Ismael Crespo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació