Diari de Girona publica avui que la Facultat de Filologia demana al departament d’Educació que es reconsideri reduir les hores de català al batxillerat. No insistiré sobre el tema, però la degana de Filologia ha d’assumir que el català és una eina bàsica que s’ha d’estudiar i dominar abans d’entrar al batxillerat. Si seguim així haurem de donar català durant els graus. El que cal és més eficàcia a les etapes prèvies de l’ensenyament.

La Razón, recollia ahir la demanda del rector de la UB de modificar la LUC (també la LOU) per millorar la mobilitat del professorat. Ja d’aquest tema ja havíem parlat diumenge. També ho publicava ahir La Mañana diario de Ponent publicava. Ressaltava aquest diari que Rubiralta creu que així s’afavoriran les titulacions compartides. Jo aquest últim punt no l’acabo de veure clar. Potser cal llegir amb atenció algunes opinions sobre la Universitat de Catalunya.

ABC està al dia. Publica avui una primícia: la UB és la única universitat de l’Estat que està entre les 200 primeres del món en el rànquing de Xangai. Si es descuiden ho publiquen quan surti el següent.

ABC continua aportant novetats. Els graduats catalans dominaran l’anglès el 2013. Naturalment es refereix al programa llençat per la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, per exigir el domini de l’anglès per obtenir el títol de graduat.

El tema de les noves facultats de Medicina que projecta crear Madrid ho recullen ABC i El País. Aquest tema és més nou. És una notícia del dissabte.

Les propostes del president de la CRUE, Ángel Gabilondo, sobre el calendari docent universitari és tema de debat (La Vanguardia i ABC), . La proposta consisteix en avançar el començament de curs a principis de setembre i finalitzar al maig, amb exàmens extraordinaris (hi haurà avaluació continuada) a finals de juny o primers de juliol. Com a Europa diu el rector Gabilondo. S’assembla molt al que fem aquí, el que passa és que fem exàmens a mig curs i unes vacances (els estudiants, és clar). A mi m’està molt bé.

Publiquen 3cat24.cat, El Periódico i l’AVUI que la UAB tindrà el proper any un nou centre dedicat a l’empresa i la ciència per potenciar l’activitat empresarial tecnològica al Vallès. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona invertirà 8 milions en la construcció de l’edifici, que tindrà 7.000 metres quadrats. Sem,bla que es dirà Eureka.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació