El País, ABC i La Vanguardia publicaven ahir la llista de les 35 titulacions aprovada el dimecres pel Consell Interuniversitari de Catalunya. Igualment parlaven de la resta d’acord: el màster per formació de mestres i el finançament per objectius. La referència completa la podeu llegir aquí. El Punt dedica un editorial al màster per a la formació inicial de mestres.

La Vanguardia, El Punt ADN també parlava ahir d’alguns dels resultats de l’Informe REFLEX publicat per l’ANECA i del que podeu trobar referència aquí. Parlen de què molts estudiants no tornarien a fer la mateixa carrera, dels vergonyants salaris que reben després de cinc anys d’haver acabat la carrera.

El País dedicava un petit espai a una notícia que de fet vaig conèixer gràcies al web Edunomia de Miquel Duran: L’actualització del rànquing webometria fet per investigadors del CSIC. Posa de manifest que cap universitat de l’Estat té un web entre els millors. I cap de catalana està entre les primeres de l’Estat.

El Periódico publicava ahir una breu entrevista amb el rector de la UPC, Antoni Giró. El rector distingia entre el que ha d’ensenyar la universitat i el paper de l’empresa en l’aprenentatge al llarg de la vida.

El Periódico i Expansión publicaven una notícia de força importància per a la innovació. Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola han format un consorci que inclou 10.000 empreses. Serà el Triangle d’Innovació  i comptarà amb el Sincrotró. Tal com diu el web de l’Ajuntament de Rubí (i 2), sota les sigles CIT (Catalonia Innovation Triangle) busca la suma de les potencialitats de les tres poblacions per fomentar el creixement econòmic, garantir la qualitat en la prestació de serveis, millorar la qualitat de vida dels habitants i promocionar-se fora del territori. Els objectius d’aquesta aliança estratègica que neix en un territori on viuen unes 200.000 persones i on es genera el 3% de l’activitat econòmica de Catalunya, gràcies a una forta presència del teixit empresarial. La implantació industrial de Rubí, el potencial tecnològic de Sant Cugat i les sinergies que atrau Cerdanyola amb la seva oferta de coneixement al voltant de la UAB i el Sincrotró, converteixen aquest triangle en una de les zones de Catalunya de major projecció econòmica.

El Periódico parlava dijous de la Xarxa IRC. Va reunir 400 empreses a les que va realitzar 900 entrevistes fetes durant els quatre dies del Mobile World Congress de Barcelona. L’objectiu, el foment de la transferència de coneixement.

La Mañana Diario de Ponent publica avui que la UB traslladarà a Lleida el dipòsit de llibres que té a la Universitat de Cervera.

El Punt publica que Tribuna de Girona ha organitzat un cicle de conferències sobre investigació biomèdica que porta per títol Visions d’excel·lència en la recerca biomèdica i que comptarà amb la participació de ponents de prestigi internacional.

La Vanguardia publica un article dedicat a la vaga de mestres d’ahir. Declaracions ufanes dels sindicats que diuen que cal retirà les bases que ha elaborat Ernest Maragall, mentre que aquest i Francesc Colomé venen a dir que res de res. Colomé té raó, cal negociar amb més interlocutors, no només amb els sindicats. Clar que potser els sindicats es creuen que ens representen a tots. Mentre no es reformi la llei de la funció pública no millorarà l’educació.

La Vanguardia publica un article dedicat a l’educació. Ahir els ministres d’educació europeu van debatre l’estat de l’educació escolar a Europa. Diu La Vanguardia que els països europeus van debatre el cas d’Espanya. L’abandó escolar espanyol duplica el de la UE. Només té per darrera Portugal i Malta, però a diferència d’aquests països a l’estat la taxa d’abandó augmenta mentre que a aquests altres països disminueix. I si no record malament Catalunya fa una contribució especial a l’abandó de l’Estat.

Expansió també publica una bona notícia sobre l’èxit espanyol. A la cua europea en innovació, no hi ha millora. Espanya està amb Estònia, Txèquia, Eslovènia, Itàlia i Xipre. No durarà molt, Estònia, Txèquia i Eslovènia milloraran.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació