Enric I. Canela

Aquest vespre he anat a l’acte de reconeixement als investigadors d’universitats i centres de Catalunya que han estat seleccionats per l’European Research Council en la primera convocatòria dels Starting Grants. Espero no deixar-me cap. Són: Eduard Batlle (Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona), Jan Eeckhout (Universitat Pompeu Fabra), Alexander Fidora (Universitat Autònoma de Barcelona), Luisa Maria Lois (CSIC-IRTA), Joan Seoane (Institut de Recerca Hospital Vall d’Hebron), Pau Gorostiza (Institut de Bioenginyeria de Catalunya), Ben Lehner (Centre de Regulació Genòmica), Pietro Gambardella (Institut Català de Nanotecnologia), Hernán López-Schier (Centre de Regulació Genòmica), Fernando Moreno (Institut Català de Nanotecnologia), Iñaki Ruiz (Universitat de Barcelona), Thomas Schäfer (Universitat Rovira Virgili), Marta Reynal-Querol (Universitat Pompeu Fabra) i Antonio Acin (Institut de Ciències Fotòniques). Entre els seleccionats en aquesta convocatòria hi havia també l’investigador Antoni Calvó, mort recentment.

L’acte presidit pel conseller Huguet ha començat amb les paraules de Blanca Palmada, comissionada per a Universitats i Recerca, ha continuat Andreu Mas- Colell que va a banda de conseller del DURSI va ser el creador dels ICREA. Huguet ha donar la paraula a Jaume Bertran Petit, actual director de l’ICRE, qui ha glosat els investigadors seleccionat i, finalment, el conseller Huguet ha pronunciant unes paraules tancat l’acte. Tots han estat bé. No sempre puc dir el mateix. I un excel·lent detall el del conseller Huguet de posar al seu costat a Andreu Mas-Colell. Segurament sense la feina de Mas-Colell avui no hagués hagut aquest acte.

Les meves percepcions:

1.- Ha estat el reconeixement a uns investigadors excel·lents, però també a l’ICREA, al seu creador Andreu Mas-Colell i també al primer director Salvador Barberà. Els que els van seguir han sabut mantenir ICREA, que, dit sigui de pas, és un exemple que volen seguir els responsables posteriors.

2.- He pogut notar un canvi en el conseller Huguet que ja havia començat a percebre fa unes poques setmanes. Ha fet un bon discurs, breu però amb el contingut adequat i ha transmès credibilitat. Tinc la impressió que el conseller s’ha ficat en el tema i possiblement serà positiu. M’ho havien dit amics que tinc per allà dins, però ho he comprovat.

3.- He tingut el gran paer de poder estar en companyia de vells amics. Això sempre m’omple d’alegria. He sortit content, a nivell personal i perquè crec que per poc que els recursos ajudin tenim coses a fer.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació