Enric I. Canela

Ahir Idescat va publicar un conjunt de 97 indicadors estadístics que permeten comparar sistemàticament la realitat catalana amb la dels països membres de la Unió Europea. La base de dades, que és consultable a través d’Internet inclou estadístiques d’àmbit econòmic, social, mediambiental i demogràfic.

Diu Idescat que en general Catalunya destaca de manera molt positiva, ja que el PIB per habitant, en paritat de poder de compra, se situa 24,3 punts per sobre de la UE-27, mentre que Espanya està 5,2 punts per sobre. En aquest mateix àmbit, l’índex de preus de consum registra un resultat negatiu en relació amb la resta de territoris. Catalunya té un molt bon comportament en la taxa d’ocupació, que és força elevada (Catalunya 70,4%, Espanya 64,8% zona euro 64,8% i UE-27 64,5%). I, com a indicador en negatiu dins d’aquest àmbit, destaca la major bretxa salarial entre homes i dones. Dins del bloc d’innovació, Catalunya té un nombre força superior de persones diplomades en ciències i tecnologia però per altra banda el nombre de llars que tenen accés a internet és 3 punts inferior al del conjunt d’Europa.

La premsa destaca que El País, La Razón i Expansión destaquen que Catalunya suspèn respecte a la UE en R+D. El dia 16 ja ho vaig comentar en aquest bloc.

2 respostes a “Els indicadors estadístics que comparen Catalunya amb la UE”

  1. a 21 febr. 2008 a les 11:47 David

    Per què no els comparen amb la UE-15? Potser la valoració no es tan bona…

  2. a 22 febr. 2008 a les 7:31 enriccanela

    David,
    La valoració no és gens bona. Només cal introduir les de Catalunya amb les d’Eurostat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació