Enric I. Canela

Ahir no vaig poder fer res. Un dia en part catastròfic. La nit de dimecres a dijous van entrar a robar al departament. Els danys no van ser molt greus si ho hem de valorar en import econòmic i, és clar, hi ha l’assegurança. Van rebentar mitja dotzena de portes i van robar dos Macs i trencar un portàtil. El problema és la informació que hi havia dins que perjudica als dos companys afectats. Naturalment això em va fer perdre temps en denúncia, mossos d’esquadra, etc. Avui la cosa ha continuat. A més tenia una taula rodona sobre la reforma de Bolonya a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB. Molt gratificant, la part bona del dia. A banda vaig retrobar un amic a primera hora del matí. A més un sopar que va acabar tard.

Ara puc recuperar i comentar un tema que am va interessar força.

La Vanguardia d’ahir posava un semàfor verd a Màrius Rubiralta, el rector de la UB per la bona posició de la Medicina en el rànquing de Xangai. La notícia la publicava La Vanguardia. Deia que Medicina de la UB està entre les 107 millors del món. Aquest no és un resultat nou, ja que l’any passat estava entre el 76-108 i aquest any entre la 76-107. Les puntuacions són pràcticament idèntiques. Miquel Duran feia una referència a la metodologia i deia que afavoreix a les universitats grans. De fet fa més de tres mesos vaig analitzar amb detall en l’entrada Els rànquings d’universitats i la qualitat de la universitat catalana. En aquell article comentava com es fa el càlcul i criticava la dificultat de les universitats catalanes de millorar la posició, destacant, això si, la bona posició de la UB.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació