El dijous l’AVUI, El Punt, Diari de Girona i El País publicava que el Govern aprovarà dos centres de recerca en l’àmbit lingüístic. La UB, UAB i UdG lideraran un institut de recerca especialitzat en plurilingüisme i la UP un altre en tecnologies de la llengua.

El Punt publicava la notícia de la manifestació anunciada per paralitzar el procés de Bolonya que ja havia comentat en aquest bloc.

El Adelanto de Salamanca publicava dijous un ampli article sobre la visita de Màrius Rubiralta al la Universitat de Valladolid on va parlar de la importància dels parcs científics i va posar com a referència el PCB de la UB.

ABC publicava dijous un article de César Nombela sobre l’avaluació científica. Reflexiona i urgeix a la aprovació de l’Agència de Gestió de la Recerca.

Negocio y Estilo de Vida recollia dijous l’anunci de la ministra Mercedes Cabrera d’apujar el salari dels investigadors becaris a 1.700 euros bruts mensuals. Bé, no només becaris, si no recordo malament al tercer any passen a disposar de contracte laboral. La notícia detallada es pot llegir en aquest bloc: La carrera i la retribució dels joves investigadors.

El Punt destaca avui que el programari lliure s’implanta lentament a la Generalitat. Diu l’article que pràcticament no ha tingut impacte en els treballadors de l’administració. Ho ha destacat Francesc Rambla responsable de les polítiques de programari lliure a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

La Mañana Diario de Ponent assenyala que la Universitat de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera han decidit batejar amb el nom del company desaparegut de la UB Senen Vilaró un premi de nova creació a la millor empresa innovadora. S’uneix a l’existent Premi Antoni Caparrós exrector que ens va deixar de la UB.

El Periódico de Aragón publica la notícia de la reunió de 350 rectors europeus a Barcelona (ells diuen a Espanya). Podeu llegir-ho amb detall a Internacionalitzar la UB.

El Periódico publica una breu nota sobre una queixa a la UAB contra el procés de Bolonya.

A La Gaceta de los Negocios apareix un article de Joaquín Leguina sobre l’esclerosi a la universitat, la compara amb els partits polítics. Diu que ambdós ten en un sistema pervers de selecció de personal, que hi ha endogàmia, i una decreixent qualitat en el producte. La gràcia de l’escrit de Leguina és que diu que a Espanya no hi ha cap universitat entre les 200 millors del món. Té raó, la UB que està al lloc 197 és de Catalunya.

Expansión publica un article sobre el suport a la innovació. Responen qüestions els directors generals de Genoma España i del CDTI. Diu El primer que la biotecnologia serà clau en el futur. El segon lloa el que s’ha fet des del CDTI.

Diari de Terrassa diu que la UPC de Terrassa va ingressar 8 milions d’euros en treballs de recerca i desenvolupament

Aquests dos dies s’ha recollit, amb polèmica (ABC, ABC editorial, ABC) que a Eduardo Moreno, investigador del CNIO, l’European Research Council li ha concedit un Starting Grant per a un projecte que a Espanya se li ha denegat quatre anys seguits. Una errada, però el que no es pot dir és que és per culpa de la politització. Poden passar moltes coses, enfrontaments entre grups, errades, el que sigui, però dir que és la politització, més encara en un projecte de ciències és una solemne animalada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació