Dissabte La Vanguardia publicava un dur editorial de Ramon Aymerich, redactor en cap de la secció econòmica. Aymerich lloa el model de posta en valor de la recerca en portar-la al mercat de Màrius Rubiralta amb el PCB a la UB i de Francesc Soler Parella da amb el projecte Innova a la UPC. També lloa Mas-Colell pel seu esforç per tirar endavant noves infraestructures seguint el model d’Stanford i la universitat americana. Ho fa criticant als rectors pel seu enfrontament amb el Govern i per dir que la recerca excel·lent s’ha de fer a la universitat. Estic en part d’acord i en part en contra amb el que diu Aymerich. Té part de raó però també una gran ignorància. Li aprecio la claredat.

Breu article de dissabte a Emprendedores sobre l’empresa Crystax del PCB de la UB. Crystax està investigant noves molècules contra el càncer.

La Razón anunciava la vaga dels Joves Investigadors que havia de tenir lloc aquell mateix dia a Madrid reclamant una millora en les seves condicions de treball. El diumenge el mateix diari recollia l’esmentada manifestació. Volen contractes, estabilitat, millors condicions. Caldrà posar-hi remei.

El País publicava dissabte un article de Carlos Martínez Alonso, president del CSIC. En certa manera lloa la política del PSOE en R+D, però diu que encara estem lluny d’on hem d’estar. No és que estigui en desacord amb el que diu, però no podem oblidar que no és un “independent”. El president del CSIC l’anomena el govern de l’Estat.

El Mundo diumenge publicava una entrevista amb el nou degà d’ESADE, Alfons Sauquet. Parla de com de la prioritat de fer màsters de Bolonya a ESADE.

El Periódico publicava diumenge un article de Miguel Beato sobre el model català de recerca. Com és habitual i just, comença lloant a l’ex-conseller Mas-Colell per la seva gestió al capdavant del DURSI. Lloa la decisió de crear l’ICREA. Diu que la clau dels èxits dels centres catalans de recerca és el seu caràcter no funcionarial cosa que no passa a les universitats.

El País publica avui un reportatge en el que diu que Espanya avança en R+D i ocupació, però que suspèn en competitivitat. Espanya és l’estat que més ha invertit en noves tecnologies en relació amb el PIB, però encara no passa de l’1,9% quan l’objectiu és el 3%. Per altra banda en productivitat Espanya ocupa l’últim lloc, precedida d’Itàlia i Àustria.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació