El que és la premsa, pura còpia uns dels altres. Cada dia és més pobre la professió periodística. L’any passat res i aquest tothom ho diu. La Medicina de la UB entre les 500 millor del món en el rànquing de Xangai, segons la Gaceta Universitaria. Aquests no saben ni llegir, està entre la 76 i la 107, no sabem el lloc exacte.

El Punt publica un article parlant da la desigualtat de gènere. Les universitàries tenen sous més baixos que els universitaris després de cinc anys d’haver acabat la carrera. El doble d’homes que dones en les funcions directives.

Expansión treu més suc a l’Informe Reflex sobre el que ja vaig parlar i ho podeu mirar a partir d’allà amb més detall. Ara diu que la meitat dels llicenciats repetiria la mateixa carrera a la mateixa universitats.

Diari de Girona parla del que diu el Consell Escolar de Catalunya sobre les bases que ha preparat el departament d’Educació per elaborar la nova Llei d’Educació. Destaca el diari que el Consell pensa que es poden obrir portes a la privatització dels centres i que manca un capítol dedicat al finançament. He mirat qui el forma i hi he trobat massa organitzacions. No m’agrada. No s’assembla res al que farien els britànics o altres països civilitzats. Potser manquen algunes ONGs.

ABC publica que Bernat Soria ha falsificat el seu currículum. Diu el científic, però al text es refereix a tot. Una cosa així és molt bèstia, és molt fàcil de verificar. L’acusa Arcadi Espada al blog del diari El Mundo. De fet ha corregut per tota la blogosfera. Soria hauria de dir alguna cosa o dimitir.

AVUI publicava diumenge que a l’espera de tenir enllestit el pacte nacional per a la recerca, el Cidem, en col·laboració amb el Copca, ha alertat tota la xarxa de centres tecnològics de Catalunya que és imprescindible que siguin competitius. I això passa per reorientar les seves línies de recerca apropant-les molt més a les necessitats del teixit industrial català i per redimensionar-se.

4 respostes a “Notícies de la premsa d’Universitats, Recerca i TIC del 4 de març”

 1. a 04 març 2008 a les 11:20 Iñaki

  Hola Enric,

  en Bernat Soria respon al seu blog (http://www.elblogdebernat.es/?m=200803), diu no hi ha cap mentida.

 2. a 04 març 2008 a les 11:45 enriccanela

  Iñaki,
  Gràcies. Ho acabo de llegir gràcies a la teva informació. No diu més que les acusacions són falses. Me’l crec perquiè dir tot això sense ser cert seria d’idiotes i el Bernat no ho és pas, ans al contrari.

 3. a 05 març 2008 a les 8:09 Trina Milan

  Enric,

  els mecanismes per desacreditar la gent són mil..i aquests de la dreta més recalcitrant no poden suportar el tema de la investigació en cel·lules mare, per exemple..és allò de “que inventin ells..” tan caduc i tan feixista….
  sobre la investigació a casa nostra, hi ha tant de camí per recórrer que no en farem res si els governs no s’ho prenen seriosament i haig de dir que en aquest moment, a Catalunya, el tema és penós….
  salut amic.

 4. a 06 març 2008 a les 5:34 enriccanela

  Trina,
  tens raó. El que passa és que és tan bèstia… Tots això és més que demostrable. Són dades públiques. És per denunciar al que diu això sent fals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació