Llegeixo a Terra que Els rectors reclamen més diners perquè sigui real la convergència amb Europa

Els 72 rectors de les universitats públiques i privades espanyoles han reclamat al sistema públic d’educació que ‘insufli’ més diners perquè la convergència amb l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) sigui real i no es quedi en ‘mera operació estètica’.

Així ho ha assegurat en roda de premsa el president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Ángel Gabilondo, qui ha informat sobre els debats celebrats avui en el Rectorat de la Universitat de Còrdova (UCO) en el marc de l’Assemblea General d’aquest organisme, que reuneix als màxims dirigents de les institucions universitàries espanyoles.

Para Gabilondo, ‘hi ha necessitat’ d’establir un model de finançament per a les universitats que sigui ‘suficient, eficient i equitatiu’ i ha informat que ‘ja hi ha’ un esborrany proposat pel consell d’universitats que ‘volem que es debati i s’apliqui immediatament’.

D’aquest esborrany ‘es dedueix’ que ‘cal treballar amb indicadors i donar públic’ de la gestió en les universitats, però també es desprèn que ‘és necessari un major finançament en el sistema universitari espanyol’.

En el consell també s’ha analitzat la reforma del calendari acadèmic, sobre la qual ‘encara no hi ha una proposta’ sinó ‘un debat’, en el qual Gabilondo ha desitjat que s’involucrin les universitats espanyoles, els estudiants, el Govern central o els sindicats, pel que ha assegurat que ‘és precipitat’ aplicar-lo en el pròxim curs.

Això no obstant, ha indicat que hi ha plantejaments per avançar les convocatòries d’exàmens de setembre i de la Selectivitat o l’inici del curs.

En tot cas, ha aclarit que ‘no s’estudia eliminar convocatòries’ i ha indicat que les universitats europees ‘estan treballant per unificar, en part, els calendaris’.

També ha demanat que s’inclogui a les universitats espanyoles en el programa ‘Enfortiment Institucional’ en el Pla Nacional d’R+D+I.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació